Γερουλάνος : Είμαστε περήφανοι που το όνομα της Ελλάδας & της Κεφαλονιάς πηγαίνει στα μήκη και τα πλάτη της γης

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020 10:53

Γερουλάνος : Είμαστε περήφανοι που το όνομα της Ελλάδας & της Κεφαλονιάς πηγαίνει στα μήκη και τα πλάτη της γης

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΘΗΝΑ 9,84 παραχώρησε ο συμπατριώτης μας πρώην Υπουργός και Βουλευτής Παύλος Γερουλάνος.

Ο κ. Γερουλάνος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σχέση του με την Κεφαλονιά και ιδιαίτερα το Ληξούρι, την οικογενειακή του επιχείρηση των Ιχθυοτροφείων , την Πολιτική αλλά και την Αθήνα, όπου είναι Δημοτικός Σύμβουλος.

“Για μένα βασική προτεραιότητα για την Αθήνα είναι να αντιμετωπίσουμε τη μεγάλη ευθύνη που φέρει η πόλη σε ό,τι αφορά τα θέματα της φτώχειας, της ανισότητας, του μεταναστευτικού. Η Αθήνα κουβαλάει αυτή τη στιγμή, με όρους και εθνικούς και ευρωπαϊκούς, ένα τεράστιο βάρος σε σχέση με αυτό που της αναλογεί.  H υπομονή του κόσμου θα εξαντληθεί αν δε φτιάξουμε τις δομές που χρειάζεται για να προχωρήσουμε μπροστά.”

«Υπήρξα κάκιστος μαθητής διότι εκείνη την εποχή δεν υπήρχε η έννοια του δυσλεξικού. Ησουν απλώς έξυπνος ή βλάκας και καταλαβαίνετε σε ποιαν από τις δύο με κατέταξαν. Ημουν ο άνθρωπος που δεν θα έκανε τίποτα στη ζωή του. Αυτό με σημάδεψε και ήταν από τους λόγους που με ώθησαν να μπω στην πολιτική. Η κοινωνία θεωρώ ότι χρειάζεται κάθε άνθρωπο και δεν μπορούμε να απορρίπτουμε κάποιους επειδή το εκπαιδευτικό σύστημα δεν μπορεί να τους αγκαλιάσει. Το σχολείο δεν πρέπει να συνδεθεί με την αγορά, αλλά με την κοινωνία.»


Ετικέτες: