Παναγής Καππάτος: «Στον Έβρο γίνεται ένας ιδιαίτερος πόλεμος»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020 09:22

Παναγής Καππάτος: «Στον Έβρο γίνεται ένας ιδιαίτερος πόλεμος»

Ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», με σκοπό να ενημερώσει για θέματα που αφορούν τον νομό μας αλλά και για εθνικά θέματα.

Η συζήτηση ξεκίνησε με τα 4 γήπεδα της Κεφαλονιάς. «Τα έργα που έχουν ανακοινωθεί για τις αλλαγές χλοοταπήτων, ανήκουν στο πρόγραμμα «Φιλόδημος 2». Ο κάθε δήμος θα έρθει σε επαφή με το Υπουργείο για να ενταχθεί στο πρόγραμμα και να ξεκινήσουν τα έργα» ανέφερε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι όταν πρόκειται για αθλητισμό, δίνεται μια επιπλέον βαρύτητα γιατί «ο αθλητισμός είναι υγεία».

Ο κος Καππάτος αναφέρθηκε στο πολύ σοβαρό θέμα του κορονοϊού.  Όπως τόνισε η έως τώρα διαχείριση της κατάστασης είναι πολύ καλή. «Ο ΕΟΔΥ έχει την ευθύνη διαχείρισης  μαζί με το Υπουργείο. Ο επόμενος μήνας θα είναι δύσκολος. Υπάρχει ενημέρωση από την πρώτη στιγμή για το τι πρέπει να κάνει κάποιος και πρέπει να προσέχουμε» υπογράμμισε.

«Αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή στα σύνορα είναι ένας  ιδιαίτερος πόλεμος»  τόνισε ο κος Κάππατος, όταν ζητήθηκε η άποψή του για τα εθνικά θέματα και συγκεκριμένα για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον Έβρο, ενώ επισήμανε ότι όλες αυτές οι μετακινήσεις μεταναστών και προσφύγων θα έχουν επιπτώσεις στο μέλλον.  Ο κος Καππάτος υπενθύμισε και ποια είναι τα μέτρα που θα πάρει η Ευρώπη, προκειμένου να βοηθήσει την Ελλάδα.

Στα τοπικά θέματα ο βουλευτής υπογράμμισε για άλλη μια φορά ότι δυστυχώς η διάσπαση έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα  που λόγω και της γραφειοκρατίας είναι δύσκολο να λυθούν. «Πήγαμε στους υπουργούς και θέσαμε όλα τα προβλήματα που υπάρχουν μετά την διάσπαση. Ο μητροπολιτικός δήμος Αργοστολίου  πρέπει να συνδράμει τους άλλους δύο, όμως και οι άλλοι δήμοι πρέπει να είναι εντάξει στις υποχρεώσει τους. Θα δοθεί λύση σε όλα τα θέματα. Επίσης, ψηφίστηκε η δυνατότητα των δήμων να προσλάβουν προσωπικό» τόνισε χαρακτηριστικά.  

Η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», μεταδίδεται καθημερινά 11:00- 13:00