Φώτης Μεσσάρης: «Ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος» - Δεν υπάρχει σχολείο από την Κεφαλονιά στην Ιταλία - Σε ετοιμότητα το Γ. Ν. Κεφαλονιάς για πιθανό κρούσμα Κορονοϊού

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 10:10

Φώτης Μεσσάρης: «Ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος» - Δεν υπάρχει σχολείο από την Κεφαλονιά στην Ιταλία - Σε ετοιμότητα το Γ. Ν. Κεφαλονιάς για πιθανό κρούσμα Κορονοϊού

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς μίλησε στον Inkefalonia 103,9 - Η θέση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης 

Δεν υπάρχει αυτή την στιγμή, ούτε υπήρξε μέσα στο 2020 σχολείο από την Κεφαλονιά, που να βρίσκεται ή βρέθηκε στην Ιταλία. 

Αυτή την πληροφορία επιβεβαίωσε ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς κ. Φώτης Μεσσάρης μιλώντας στην εκπομπή του Inkefalonia 103,9 «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή, ενώ η πληροφορία διασταυρώθηκε και μιλώντας με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης και με τον αναπληρωτή διευθυντή κ. Μιχόπουλο.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μιχόπουλος μας ανέφερε πως κανένα σχολείο από την Κεφαλονιά, δεν βρέθηκε από την αρχή του 2020, ούτε βρίσκεται στην Ιταλία, ενώ το μοναδικό σχολείο που βρέθηκε στο εξωτερικό, ήταν το 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, το οποίο έχει επιστρέψει στην Ελλάδα μέσω Άμστερνταμ της Ολλανδίας, από το Κλερμόν της Γαλλίας!

Οπότε η αρχική ανησυχία που υπήρξε, καθώς είχε ακουστεί ότι υπάρχει σχολείο από την Κεφαλονιά στην Ιταλία, παύει να υφίσταται.

Μάλιστα, όπως μας ανέφερε ο κ. Μιχόπουλος έχει δοθεί από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας, εντολή σε όλα τα σχολεία της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης να αποφεύγεται η Ιταλία ως προορισμός σχολικών εκδρομών.

Παράλληλα, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς κ. Φώτης Μεσσάρης, μίλησε για την έξαρση του Κορονοϊού στον πλανήτη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως : «Ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Θα συμβούλευα τους συμπατριώτες μας να ενημερώνονται από τα ΜΜΕ και από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας, για τα συμπτώματα, αλλά και για τα μέτρα προστασίας. Για μία καταρροή και έναν ελαφρύ πυρετό που σε άλλες περιπτώσεις δεν θα πηγαίναμε καν στον γιατρό, δεν χρειάζεται να συρρέουμε στο Νοσοκομείο. Εκεί θα δημιουργηθεί μία κατάσταση που θα είναι μη διαχειρισιμη. Ωστόσο αν έχουμε κάποια συμπτώματα, θα πρέπει να δούμε από που προήλθαν. Αν δηλαδή αυτί που τα εμφανίζουν είχαν κάποια στιγμή επαφή με άνθρωπο που βρισκόταν πρόσφατα σε άλλη χώρα ή είχε πάει ο ίδιοι σε χώρες που υπάρχουν κρούσματα Κορονοϊου. Εμείς στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς έχουμε κάνει την προετοιμασία μας και έχουμε προμηθευτεί το απαραίτητο προστατευτικό υλικό όπως είναι μάσκες, γάντια και έχουμε φροντίσει να έχουμε χώρο απομονώσεως και για μικρό αριθμό περιστατικών, αλλά και σε αυξημένο αριθμό περιστατικών. Χρησιμοποιούμε όποιες δυνατότητες έχει το Νοσοκομείο, για να αντιμετωπίσουμε πιθανά περιστατικά. Χρειάζεται ωστόσο ψυχραιμία και όχι πανικός» ήταν τα λόγια του.

Ακούστε παρακάτω το ηχητικό της συνέντευξής:




00 inkefalonia general ad 300X250