Η Κεφαλονιά και Ιθάκη στην παγκόσμια σκηνή, στις 28 Νοεμβρίου, με την "Διεθνή Ημέρα των Εκπαιδευτικών γαλλικής γλωσσας"

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 11:06

Η Κεφαλονιά και Ιθάκη στην παγκόσμια σκηνή, στις 28 Νοεμβρίου, με την "Διεθνή Ημέρα των Εκπαιδευτικών γαλλικής γλωσσας"

Στο λόγο του με θέμα τη Γαλλοφωνία τον Μάρτιο του 2018, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Emmanuel Macron εξέφρασε την επιθυμία να εξάρει το έργο των καθηγητών της γαλλικής γλώσσας προτείνοντας "την καθιέρωση, μεταξύ άλλων δράσεων, μίας Διεθνούς Ημέρας των Καθηγητών της Γαλλικής Γλώσσας".

Σκοπός είναι η απόδοση τιμής στο έργο των καθηγητών Γαλλικών ως του βασικού παράγοντα της ανάπτυξης και της προώθησης της γαλλικής γλώσσας.

Η Ημέρα του Καθηγητή Γαλλικών  συνενώνει την ίδια ημέρα, την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, τους καθηγητές Γαλλικών αλλά και αυτούς που διδάσκουν στα Γαλλικά σε δίγλωσσα εκπαιδευτικά ιδρύματα, οπουδήποτε στον κόσμο, με ένα κοινό θέμα – Καινοτομία και Δημιουργικότητα – και έναν κοινό ιστότοπο, όπου θα παρουσιασθούν όλες οι δραστηριότητες και όλες οι εκδηλώσεις που θα έχουν διοργανωθεί από την κάθε εθνική επιτροπή: www.le jour du prof.com

Οι εθνικές επιτροπές, αποτελούμενες από τα ιδρύματα και τα άτομα που διδάσκουν Γαλλικά και στα Γαλλικά θα επιλέξουν τις δραστηριότητες που θα αποτελέσουν το διεθνές πρόγραμμα του 2019.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ 2019: ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ

Το θέμα επιδέχεται πολλαπλές ερμηνείες. Ανάλογα με τη χώρα, την περιοχή και τις συγκυρίες οι προτεινόμενες δραστηριότητες και οι εκδηλώσεις μπορούν να είναι ψυχαγωγικές, σοβαρές, εορταστικές, εκπαιδευτικές.

Η καινοτομία μπορεί να ανιχνευθεί οπουδήποτε; σε απλές πρακτικές αλλά και σε σύνθετες εκπαιδευτικές δράσεις. και η δημιουργικότητα δεν είναι απαραίτητη για τους καθηγητές Γαλλικών προκειμένου να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του επαγγέλματός τους;

Πώς η καινοτομία και η δημιουργικότητα βελτιώνουν τη διδασκαλία της Γαλλικής Γλώσσας;  Πώς μετασχηματίζουν το επάγγελμα του καθηγητή Γαλλικών; Ανάλογες ερωτήσεις θα δώσουν έναυσμα σε δράσεις και συζητήσεις στις 28 Νοεμβρίου.

Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ALLIANCE FRANCAISE TΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ :

Στο πλαίσιο αυτό, το έργο της Γαλλικής Σχολής Alliance Française του Αργοστολίου, με τίτλο: «η γεύση των λέξεων», που επιλέχθηκε, από την κριτική επιτροπή που διοργανώνει αυτή την εκδήλωση, και να αποτελέσει μέρος του διεθνούς προγράμματος της το 2019, είναι μια πολιτιστική δραστηριότητα, σε φιλική ατμόσφαιρα, ψυχαγωγικη, και εκπαιδευτική, δεδομένου ότι η γεύση,  είναι και αυτή μέσο επικοινωνίας ανθρώπων και λαών.

βήμα 1: ένα εργαστήριο γευσιγνωσίας με το λεξιλόγιό του
βήμα 2: ανάγνωση ανθολογημένων κειμένων της Γαλλικής και της Ελληνικής λογοτεχνίας με θέμα το κρασί
βήμα 3: μπουφές  «
 Goût/Good France », με εδέσματα από την Provence, για να γιορτάσουμε μαζί, το « Beaujolais nouveau », μια γαλλική παράδοση που έχει γίνει, ένα διεθνές γεγονός.

Η Διεθνής Οργανωτική Επιτροπή:

GALLIKA1

Tο έργο της Γαλλικής Σχολής Alliance Française του Αργοστολίου, με τίτλο:  « Le Goût des Mots » - «η γεύση των λέξεων»

GALLIKA2




00 inkefalonia general ad 300X250