Προσωρινή απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στην οδό Λεωφόρο Γ. Βεργωτή          

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019 16:40

Προσωρινή απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στην οδό Λεωφόρο Γ. Βεργωτή          

Λόγω εκτέλεσης γεωτεχνικών εργασιών, στα πλαίσια του έργου για τον εκσυγχρονισμό του Αρχαιολογικού Μουσείου Αργοστολίου

« Προσωρινή απαγόρευση στάσης και στάθμευσης  στην  οδό Λεωφόρο Γ. Βεργωτή, εντός πόλεως Αργοστολίου  ».                   

          Ο  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

       Έχοντας υπόψη τις διατάξεις :

    α)  Του  άρθρου  8  Ν. 2800 / 2000  « Αναδιάρθρωση Υπηρεσιών Υ.Δ.Τ. » .

    β)  Των  άρθρων  3  παρ. 2 ,  4  παρ. 3 , 19  παρ. 3  και  52   παρ. 2 του Ν. 2696/99(Α-57)

         «Περί  Κυρώσεως  του  Κώδικα  Οδικής  κυκλοφορίας » ,όπως τροποποιήθηκε και

          ισχύει   με το άρθρο 48 Ν. 4313/2014.

    γ)  Του  άρθρου  33  παρ.5  του  Π.Δ. 14 / 2001 « Οργάνωση  Υπηρεσιών  Ελληνικής  

         Αστυνομίας  » .

     δ)  Των  άρθρων  31 κ.ε.  του  Π.Δ. 161 /88  « Αναδιάρθρωση Υπηρεσιών  Ελληνικής    

         Αστυνομίας  » .

     ε)  Το   υπ’ αριθ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΕΦΑΚΕΦΙ/641059/457298/4082 από 21-11-2019  

         έγγραφο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης,   με το οποίο αιτείται   

         την απαγόρευση της στάθμευσης των οχημάτων,  γύρω από το Αρχαιολογικό Μουσείο  

         Αργοστολίου, λόγω εκτέλεσης γεωτεχνικών εργασιών.        

       στ) Την υπ’ αριθμ’ 7170/19/2496858 από 22-11-2019 αναφορά του Τ.Τ. Αργοστολίου.

     και  αποσκοπώντας   στην  εξασφάλιση  της  ομαλής  και  ασφαλούς  διεξαγωγής της κυκλοφορίας, την πρόληψη τω τροχαίων ατυχημάτων και την εξυπηρέτηση του κοινού, κατά την διάρκεια των εργασιών    

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Άρθρο 1ο

 Την προσωρινή απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης όλων των οχημάτων στην οδό Λεωφόρο Γ. Βεργωτή, εντός πόλεως Αργοστολίου και συγκεκριμένα από το ύψος της συμβολής της  με την οδό Ρ. Βεργωτή, έως και το ύψος του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας και μόνο από την πλευρά της οδού που βρίσκονται τα κτηριακά συγκροτήματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Αργοστολίου και της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας, για το χρονικό διάστημα από 25-11-2019 έως και 29-11-2019, για λόγους ασφαλείας λόγω εκτέλεσης γεωτεχνικών εργασιών, στα πλαίσια του έργου για τον εκσυγχρονισμό του Αρχαιολογικού Μουσείου Αργοστολίου .

Άρθρο 2ο

 Η στάθμευση των οχημάτων θα πραγματοποιείται στις λοιπές οδούς της πόλεως του Αργοστολίου, με μέριμνα και φροντίδα του Τμήματος Τροχαίας Αργοστολίου.    

Άρθρο 3ο

Ο υπεύθυνος των εργασιών παρακαλείται για την τοποθέτηση και  αφαίρεση έγκαιρα των προβλεπόμενων και απαραιτήτων πινακίδων (ρυθμιστικών –πληροφοριακών) οδικής σήμανσης, σύμφωνα με όσα ορίζονται στα άρθρα 9 & 10  του Ν 2696/99 « Περί Κώδικα  Οδικής   Κυκλοφορίας »  όπως  τροποποιήθηκε  με  τον  Ν. 3542 / 07 και Ν. 3904/2010 <<Κ.Ο.Κ.>> και σύμφωνα με τις υποδείξεις της αρμόδιας για την εφαρμογή  Υπηρεσίας (Τ.Τ. Αργοστολίου).

Επιπλέον ο υπεύθυνος  των εργασιών έχει την ευθύνη και οφείλει, καθ’ όλη την διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, να συντηρεί και επιτηρεί την οδική σήμανση και να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, με σκοπό να προσφέρεται διαρκώς ευκρινής και άμεση αντίληψη των ρυθμίσεων και των απαιτούμενων πληροφοριών, να αποκλείεται ο χώρος των εργασιών, καθώς και να διεξάγεται με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων, των εργαζομένων και χρηστών.   

Άρθρο 4ο

 Η παρούσα ισχύει:

-Μετά την πραγματοποίηση επιτόπιας αυτοψίας, από τον Διοικητή του  Τμήματος Τροχαίας Αργοστολίου και τον υπεύθυνο των εγασιών για την ορθότητα της τοποθέτησης της προβλεπόμενης κυκλοφοριακής σήμανσης και την αναγκαιότητα λήψης τυχόν πρόσθετων μέτρων κυκλοφοριακής σήμανσης.

 -Από την τοποθέτηση των σχετικών ενδεικτικών πινακίδων.

-Από την δημοσίευσή της, σύμφωνα με το άρθρο 109 του Ν. 2696/99 περί Κ.Ο.Κ. και την ανάρτησή της στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το άρθρο 4 του Ν. 3861/2010.

Άρθρο 5ο

Οι  παραβάτες της παρούσας διώκονται και  τιμωρούνται σύμφωνα με τις  ποινές που ορίζονται από τα άρθρα 3, 4,5, 34, 52,104 και 105 του Ν. 2696/99 « Περί Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας » όπως  τροποποιήθηκε-αντικαταστάθηκε  και ισχύει, καθώς και με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις  .

Άρθρο 6ο

  Η εφαρμογή (εκτέλεση) της παρούσας ανατίθεται στο Τ.Τ. Αργοστολίου το οποίο κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα  να επιβλέψει για την τοποθέτηση  των αναγκαίων πινακίδων  και την αφαίρεση τους  μετά την λήξη των εργασιών και να επιτηρεί σε καθημερινή βάση το ανωτέρω οδικό τμήμα για την εφαρμογή των οριζομένων στην παρούσα,  με σκοπό την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων και την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων. Σε περίπτωση διαπίστωσης οποιασδήποτε παραβίασης των ανωτέρω να εφαρμόζει την ισχύουσα νομοθεσία κατά παντός υπευθύνου.-   

 Ο   ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Ιωάννης Γ. ΜΠΟΥΜΗΣ

Ανακοίνωση Εφορείας Αρχαιοτήτων

Καταγραφή