40 αναπληρωτές καθηγητές έφτασαν στο νησί για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων σε Κεφαλονιά και Ιθάκη

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019 13:57

40 αναπληρωτές καθηγητές έφτασαν στο νησί για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων σε Κεφαλονιά και Ιθάκη

«Φωνάζουν» οι γονείς για κενά και υποστελεχωμένα σχολεία

Τα κενά στα σχολεία της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης σε καθηγητές ήταν πολλά και πολλοί γονείς, βλέποντας πως έχει φτάσει 1η Οκτωβρίου και η κατάσταση δεν έχει αλλάξει, ήρθαν σε επικοινωνία με την ιστοσελίδα μας για να διαμαρτυρηθούν. 

Και διαμαρτυρόντουσαν είτε γιατί τα παιδιά στα Γυμνάσια και Λύκεια του νησιού τελείωναν τα μαθήματά τους από τις 11 το πρωί, είτε γιατί σε Λύκεια δεν υπήρχαν καθηγητές κατεύθυνσης σε μαθήματα που αφορούσαν μαθητές της Γ’ Λυκείου που φέτος δίνουν σε αυτά τα μαθήματα Πανελλήνιες. Το ζήτημα αφορούσε, σχολεία σε Πάστρα, Αργοστόλι και άλλες περιοχές της Κεφαλονιάς.  

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και γι’ αυτό ήρθαμε ως inkefalonia.gr σε επικοινωνία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς.

Εκεί μας ενημέρωσαν ότι οι προσλαμβανόμενοι όφειλαν να παρουσιαστούν στις οικείες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου έως και σήμερα Τρίτη 1

Οκτωβρίου, όπου και θα τοποθετηθούν με απόφαση των Διευθυντών Εκπαίδευσης σε κενές θέσεις των Σχολικών Μονάδων της περιοχής που προσλήφθηκαν μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους 2019-20.

Μάλιστα μας ανέφεραν, ότι συνολικά έχουν φτάσει από χθες στο νησί 40 αναπληρωτές καθηγητές και από αύριο θα τοποθετηθούν στις κενές θέσεις των σχολικών μονάδων της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Φυσικά και θα παρακολουθούμε το ζήτημα και αν υπάρχουν στο μέλλον και άλλα κενά, θα επανέλθουμε... 

Γιώργος Χαλαβαζής

 

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250