Ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης των κατοίκων της Ιθάκης

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2012 22:28

Ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης των κατοίκων της Ιθάκης

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ Εμείς οι πολίτες και οι κάτοικοι της Ιθάκης συγκεντρωθήκαμε στον Δημοτικό Κινηματογράφο, μετά από την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ιθάκης που λήφθηκε κατά την συνεδρίαση της 30-10-2012, να πραγματοποιηθεί Λαϊκή Συνέλευση,Για να καταδικάσουμε:


· την επιχειρούμενη πλέον φανερή προσπάθεια της κεντρικής κυβέρνησης να διαλύσει τον κοινωνικό αλλά και τον δημόσιο ιστό του νησιού μας, αλλά και των νησιών όλης της Ελλάδας.
· Την προσπάθεια να μας αφανίσουν οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά, με στοχευμένες ενέργειες και πράξεις που είχαν ξεκινήσει χρόνια πριν και εντάθηκαν από τον Μάιο του 2010, οπότε και εντάχθηκε η πατρίδα μας στο Μνημόνιο και υποτάχθηκε έκτοτε στις άγριες διαθέσεις των τοκογλύφων και της τρόικας.

Συγκεκριμένα και κατά τα τελευταία δυόμισι χρόνια έκλεισαν ή κατέστησαν ανενεργές με απόφαση όλων των μέχρι σήμερα μνημονιακών κυβερνήσεων οι ακόλουθες δημόσιες υπηρεσίες και ΔΕΚΟ που λειτουργούσαν στην Ιθάκη:
· Το Τελωνείο Ιθάκης
· Το Ιστορικό Αρχείο Ιθάκης.
· Το γραφείο της ΔΕΗ.
· Το γραφείο του ΟΤΕ.
· Από την 1-1-2013 συγχωνεύεται το Ειρηνοδικείο Ιθάκης με το Ειρηνοδικείο Σάμης
· Από τις 14-1-2013 θα κλείσει η Δ.Ο.Υ. Ιθάκης (έχει εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση).
· Με τον νόμο που ψηφίστηκε πριν από λίγες μέρες από την Βουλή, θα ιδιωτικοποιηθούν εντός του 2013 τα ΕΛΤΑ, γεγονός που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο του εδώ καταστήματος του οργανισμού.
· Δεν είναι πλέον σίγουρη η λειτουργία του ΕΠΑΛ – Ναυτικού Λυκείου Ιθάκης, για την επόμενη σχολική χρονιά, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις των κρατικών υπηρεσιών.
· Επίσης και το κατάστημα Ιθάκης του ΙΚΑ οδηγείται στην κατάργησή του.
· Το Κέντρο υγεία υποβαθμίζεται συνεχώς καθώς οι γιατροί και προσωπικό που φεύγει δεν αντικαθίσταται.
· Καταργείται από την επόμενη οικονομική χρονιά και το εναπομείναν αφορολόγητο των μικρών νησιών!!!
· Στον ιδιωτικό τομέα, το F/B ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ , το οποίο σταμάτησε τα δρομολόγιά του εντελώς ξαφνικά και απροειδοποίητα, άφησε πολλούς συμπολίτες μας άνεργους.
· Πολλές από τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνταν μέχρι πρόσφατα στο νησί μας έκλεισαν ή επίκειται άμεσα να κλείσουν.
· Υπάρχουν τέλος οι νέοι και οι νέες που αναγκάζονται εξ αιτίας αυτής της άθλιας κατάστασης να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό, προκειμένου να βρουν δουλειά!!!

Δηλώνουμε ότι θα αντισταθούμε δυναμικά σε κάθε προσπάθεια επί πλέον εξευτελισμού της ζωής μας και της ζωής των παιδιών μας.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

1. Συμμετέχουμε στην πανελλαδική απεργία της 7-11-2012
2. Κηρύσσουμε την 20η Νοεμβρίου 2012 ημέρα γενικής διαμαρτυρίας για την τραγική υποβάθμιση του νησιού μας, με κλείσιμο όλων των υπηρεσιών, καταστημάτων και γραφείων, και συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία στο Βαθύ.
3. Ζητάμε την άμεση ανάκληση των αποφάσεων για κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Ιθάκης και του Ειρηνοδικείου Ιθάκης.
4. Συγκροτούμε επταμελή επιτροπή αγώνα αποτελούμενη από τους: Σπύρο Αρσένη, Δημοσθένη Συρμή, Γιάννη Ανδριανάτο, Τηλέμαχο Καραβία, Αλέξανδρο Ταφλαμπά, Γεράσιμο Μαρούδα και Γιώργο Κουβαρά.
5. Η επιτροπή θα οργανώσει τη γενική διαμαρτυρία, θα πληροφορήσει το σύνολο των κατοίκων, θα οργανώσει πληροφοριακή συγκέντρωση στην Αίθουσα του Σταυρού, στις 12 Νοεμβρίου ημέρα Δευτέρα και ώρα 6μ.μ., θα ενημερώσει όλα τα ΜΜΕ και τέλος θα επισκεφθεί άμεσα τα Υπουργεία, Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Ναυτιλίας, για να επιδώσει το ψήφισμα αυτό και να ζητήσει την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.
5. Ζητάμε από την βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης να συμπαρασταθεί στον αγώνα μας και να συνοδεύσει την επιτροπή αγώνα όπου χρειασθεί.
6. Να δημοσιευθεί το ψήφισμα αυτό στον τοπικό και πανελλαδικό τύπο και στο internet.

Πηγή: ithacanews.gr