Η Περιφέρεια για τη διακοπή κυκλοφορίας στον άξονα Αργοστόλι - Φισκάρδο : Ζητάμε την καταννόηση σας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019 18:32

Η Περιφέρεια για τη διακοπή κυκλοφορίας στον άξονα Αργοστόλι - Φισκάρδο : Ζητάμε την καταννόηση σας

Εξηγήσεις για τη διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων στον άξονα Αργοστολίου - Φισκάρδου δίνει με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια και ζητά την κατανόηση των οδηγών

Λόγω των εργασιών που εκτελούνται στα πλαίσια του έργου με τίτλο «Αντιμετώπιση Βλαβών στο Οδικό Δίκτυο Νήσου Κεφαλληνίας με Αποκατάσταση κατά θέσεις Οδοστρωμάτων, Επιχωμάτων και Τεχνικών Έργων», αναδόχου                           «Ι. ΜΑΡΟΥΛΗΣ Α.Ε.», Κύριος του Έργου είναι το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ (τέως ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ.), Προϊσταμένη Αρχή η Γενική Γραμματεία Υποδομών ΕΥΔΕ Κατασκευής & Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών και Δ/νουσα Υπηρεσία. Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κεφαλονιάς, υποχρεούμεθα, σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας, να προβούμε αναγκαστικά στον αποκλεισμό της κυκλοφορίας κατά τμήματα του οδικού δικτύου όπου εκτελούνται εργασίες, που δεν επιτρέπουν την παράλληλη κυκλοφορία της οδού.

Ειδικότερα είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε στον αποκλεισμό της κυκλοφορίας στο παρακάτω πολύ σημαντικό τμήμα του οδικού άξονα Αργοστόλι – Φισκάρδο, από τη διασταύρωση με δρόμο προς Φάλαρη στη θέση «Δράπανο», έως τη διασταύρωση με την Επαρχ. οδό Νο 39 (διασταύρωση προς Ληξούρι, θέση «Χάνι Λαμπρινού»), καθημερινά από τις 08:00 π.μ. έως τις 20:00, για το χρονικό διάστημα από 18-06-2019 έως και 26-06-2019. 

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των Δημοτικών Οδών Αργοστολίου – Διλινάτων – Διβαράτων (Φάλαρη) και της Ε.Ο. Νο 25 (Διβαράτα – Αγκώνας).

Για το οδικό τμήμα από διασταύρωση προς Φάλαρη μέχρι τη διασταύρωση προς Κουρουκλάτα, θα επιτρέπεται η κυκλοφορία για τους έχοντες προορισμό μέχρι τον οικισμό Κουρουκλάτα, διότι στο άμεσο επόμενο τμήμα θα εκτελούνται εργασίες.

Είναι αυτονόητο πως ο αποκλεισμός της κυκλοφορίας δεν ήταν εφικτός πριν τη λήξη της σχολικής περιόδου, καθόσον στο συγκεκριμένο τμήμα διέρχονται καθημερινά σχολικά δρομολόγια, από και προς Αργοστόλι. Επίσης, αυτονόητο είναι, ότι τις βραδινές ώρες (20:00 – 08:00) που δεν υφίσταται η ακτοπλοϊκή σύνδεση Ληξούρι – Αργοστόλι, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται κανονικά.

Παρακαλούμε για την κατανόηση των χρηστών της οδού και ζητάμε συγνώμη για την ταλαιπωρία που θα υποστούν, διότι η παράκαμψη του οδικού αυτού τμήματος δημιουργεί επιπρόσθετες ταλαιπωρίες.

Είναι αναγκαίο όμως ενόψει της αύξησης του κυκλοφοριακού φόρτου, λόγω της κορύφωσης της τουριστικής κίνησης, να αποκατασταθούν όσο το δυνατό συντομότερο οι βλάβες στον βασικό αυτό οδικό άξονα.