Με τη συμμετοχή διεθνών επιστημόνων η εκδήλωση στην Κοργιαλένειο

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 18 Μαΐου 2019 13:48

Με τη συμμετοχή διεθνών επιστημόνων η εκδήλωση στην Κοργιαλένειο

Από το παρελθόν στο παρόν

Εκδήλωση πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη με θέμα την αξιοποίηση του Πολιτισμού και της Ιστορίας της Κεφαλονιάς για βιώσιμη ανάπτυξη. Η Κεφαλονιά, ως χώρος μνημείων και πολιτισμού από τα αρχαία χρόνια έως σήμερα μπορεί να αξιοποιήσει τον πολιτισμικό πλούτο προς όφελος της τοπικής ανάπτυξης. 

Στην αναζήτηση νέων προσεγγίσεων συμμετέχουν νέοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.  Την οργάνωση της εκδήλωσης έχει αναλάβει το τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και η εταιρεία μελετών Προϊστορικής Κεφαλονιάς. 

Συντονιστές των ομιλιών είναι οι κύριοι Γεράσιμος Αντζουλάτος(οικονομολόγος) και Γεράσιμος Μεταξάς(Πρόεδρος εταιρείας μελετών Προϊστορικής Κεφαλονιάς. Ομιλιτές της εκδήλωσης είναι: John Pierce, καθηγητής Πανεπιστημίου Simon Fraser, Καναδάς, Οδυσσέας Μεταξάς, Αρχαιολόγος, Kathryn Slanski, καθηγήτρια Πανεπιστημίου Yale, ΗΠΑ, Corinne Ondine Pache , καθηγήτρια Κλασσικών Σπουδών, Πανεπιστημίου Trinity, ΗΠΑ,  Εύη Λειβαδά-Ντούκα, Ιστορικός- Συγγραφέας και Γιώργος Συρίμης, Διευθυντής κέντρου Ελληνικών Σπουδών, Πανεπιστημίου Yale, ΗΠΑ.

DSC 0494DSC 0494DSC 0494DSC 0494