Πρόσκληση από την Επιτροπή Αγώνα Αναπληρωτών – Ωρομισθίων Ανέργων Εκπαιδευτικών Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012 09:27

Πρόσκληση από την Επιτροπή Αγώνα Αναπληρωτών – Ωρομισθίων Ανέργων Εκπαιδευτικών Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Συναδέλφισσα/Συνάδελφε,ανασυγκροτήθηκε η Επιτροπή Αγώνα Αναπληρωτών – Ωρομισθίων – Ανέργων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας – δευτεροβάθμιας της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Ο ρόλος της επιτροπής δεν μπορεί να είναι παρά μόνο αγωνιστικός και διεκδικητικός καθώς η ζωή των αναπληρωτών - ωρομισθίων αλλά και εκατομμυρίων εργαζομένων μέρα με τη μέρα χειροτερεύει. Ήδη από την περσινή χρονιά κάποιοι συνάδελφοι δεν μπόρεσαν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, λόγω οικονομικών προβλημάτων, και έτσι φέτος δεν εντάχθηκαν στους πίνακες αναπληρωτών.

Στη σύσκεψη επισημάνθηκαν τα προβλήματα και οι αγωνίες των συναδέλφων. Από τη δυσκολία χορήγησης αναρρωτικών αδειών και τα ανύπαρκτα βιβλιάρια υγείας μέχρι την υπονόμευση στο δικαίωμα για μόνιμη σταθερή εργασία. Όλα αυτά εκφράζουν στο χώρο μας τη μία και αδιαίρετη αντιλαϊκή πολιτική που συναποφασίζουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, η ΕΕ, το ΔΝΤ και εφαρμόζει η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ. Η πολιτική που διαχειρίζεται την κρίση μοναδικό στόχο έχει τη διάσωση του κεφαλαίου, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων. Το νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων μας εξαθλιώνει ακόμη πιο πολύ.

ΔΕ ΧΑΡΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΔΕ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΟΥΜΕ, ΔΕ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ
ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ!!
26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
10:30 π.μ. στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
μαζί με τις ταξικές δυνάμεις και το ΠΑΜΕ


Διεκδικούμε:
• Μόνιμη και σταθερή δουλειά. Μονιμοποίηση άμεσα όλων όσοι εργαζόμαστε ως συμβασιούχοι, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από αυτό.
• Να καλυφθούν ΟΛΑ τα κενά στα σχολεία με μαζικούς διορισμούς. Να σταματήσει το αίσχος της αδιοριστίας στα ειδικά σχολεία.
• Να μην ισχύσει η απαράδεκτη εγκύκλιος, για τη διαγραφή από τους πίνακες των αναπληρωτών, εκείνων των συναδέλφων που είχαν πρόβλημα να παρουσιαστούν στο σχολείο.
• Ενιαία, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία. 12χρονο σχολείο για όλους, 2χρονη προσχολική αγωγή, δημόσιες δωρεάν επαγγελματικές σχολές μετά το 12χρονο σχολείο.


• Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ανεξάρτητα από τα ένσημα και τις ώρες εργασίας για όλους και για τους άνεργους συναδέλφους μας. Βιβλιάριο υγείας από την πρώτη στιγμή που παρουσιάζεται ο νέος αναπληρωτής. Χορήγηση αναρρωτικών αδειών με τους ίδιους όρους όπως και για τους μόνιμους συναδέλφους μας.
• Να εξασφαλιστούν δωρεάν όλες οι ιατρικές εξετάσεις και να παρασχεθούν τα απαραίτητα πιστοποιητικά υγείας από τα Νοσοκομεία Αργοστολίου, Ληξουρίου και το Κέντρο Υγείας στην Ιθάκη.
• Να καταβάλλονται άμεσα, προκαταβολικά και στις ίδιες ημερομηνίες με τους μονίμους οι αποδοχές μας. Να αναγνωριστεί μισθολογικά η προϋπηρεσία μας.
• Επίδομα θέρμανσης και δωρεάν σίτιση και στέγαση, όσοι είμαστε μακριά από τα σπίτια μας. Δωρεάν μετακίνηση από και προς το σχολείο.
• Να μην πληρώσουμε τα χαράτσια, να μην κοπεί σε κανέναν μας το φως, το νερό, το τηλέφωνο.

 

Η Επιτροπή Αγώνα




00 inkefalonia general ad 300X250