Στην αγκαλιά φίλων έκοψε την Βασιλόπιτα της η Ένωση ΑμεΑ «Υπερίων»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018 09:39

Στην αγκαλιά φίλων έκοψε την Βασιλόπιτα της η Ένωση ΑμεΑ «Υπερίων»

Στο αμφιθέατρο του Α” Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου

Στο αμφιθέατρο του Α” Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου μάζεψε την Κυριακή το απόγευμα η Ένωση ΑμεΑ «Υπερίων» τα μέλη και τους φίλους για να ανταλλάξει ευχές και να κόψει την Βασιλόπιτα της.

Η εκδήλωση στο κατάμεστο χώρο ξεκίνησε με καλοσώρισμα από την Πρόεδρο της Ένωσης κα Σοφία Μαροπούλου-Ζαφειράτου.

Κατόπιν οι ωφελούμενοι του «Υπερίωνα» παρουσίασαν ένα όμορφο θεατρικό σκετς και πέρασαν τα δικά τους μηνύματα ομόνοιας και αγάπης, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών τους.

Οι Ιερείς Μαρκέτος και Θεοφιλάτος ευλόγησαν την πίτα λίγο πριν αυτή μοιραστεί στον κόσμο. Οι Πίτες και το δώρο (φλουρί= μιά ηλεκτρική σκουπα) ήταν προσφορά της Ναυτικής εταιρείας Βικέντιος Δαμωδός. Η κα Μαροπούλου ευχαρίστησε και την Ναυτική εταιρεία «Κοινοπραξία» η οποία μεταφέρει αφιλοκερδώς το λεωφορείο και τα μέλη του Υπερίωνα που έρχονται καθημερινά από Αργοστόλι.

Αμέσως μετά σειρά είχε η ετήσια απολογιστική συνέλευση της Ένωσης, την οποία συντόνισε ο κ. Γερ.Φαρακλός.

Έκθεση πεπραγμένων ου έτους 2016-2017 από την Πρόεδρο της Ένωσης κα Μαροπούλου, Οικονομικός Απολογισμός για το 2016-2017 από την ταμία της Ένωσης κα Βούλα Κοντογιαννάτου, Έκθεση του Διαχειριστικού ελέγχου που έκανε η εξελεγκτική επιτροπή για το έτος 2016-2017, Έγκριση των πεπραγμένων του ΔΣ για το έτος 2016-2017, έγκριση του Οικονομικού Ισολογισμού και της Ταμειακής διαχείρισης για το έτος 2016-2017, Απαλλαγή η απόδοση ευθυνών του ΔΣ για το 2016-2017, έκθεση και έγκριση του προϋπολογισμού για το 2018, προτάσεις του ΔΣ για τις δράσεις της Ένωσης για το 2018, μεσοπρόθεσμοι στόχοι και προτάσεις των μελών της Ένωσης.

Μέχρι σήμερα στην Ένωση πλην του διορισμένου προσωπικού, προσφέρουν τις γνώσεις αφιλοκερδώς ακόμα 4 εκπαιδευτές. Οι ωφελούμενοι είναι 22 συνολικά, από τους οποίους οι 13 είναι από το Ληξούρι και οι υπόλοιποι έρχονται καθημερινά από Αγία Ευφημία-Διλινάτα-Αργοστόλι.

Το σύστημα για ΑμεΑ που είχε προγραμματιστεί να τοποθετηθεί στην παραλία του Ξι, λόγω της ιδιομορφιας του εδάφους θα τοποθετηθεί τελικά στα Λέπεδα. Ελπίζουμε να προλάβουν να το τοποθετήσουν εντός του 2018.

Μιά πρόταση μέλους του Υπερίωνα ήταν να σκεφτούν και να βρουν τρόπο οι ακτοπλοϊκές εταιρείες και να τοποθετήσουν ένα ασανσέρ λειτουργικό και για ΑμεΑ…

Στην αποψινή εκδήλωση παρευρεθηκαν οι: Αντιδήμαρχος Παλλικής κ. Κατσιβέλης, ο νέος Διοικητής του Μαντζαβινατείου και Διευθυντής της Πρόνοιας κ. Δημήτρης.Δημουλιός, οδημοτικο σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης ΔιονύσηςΑραβαντινός, ο επικεφαλής των ΦΙΚΟ Ηλίας Παρίσης, εκλεγμένος στο νέο ΔΣ του Επιμελητηρίου κ. Διονύσης Μαρούλης, ο κ. Σταύρος Λυκούδης ο οποίος είναι και μέλος (από την αρχή του ξεκινήματος της Ένωσης) του Υπερίωνα και Αρχηγοί του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Ληξουρίου.

Όπως πάντα μιά ολόκληρη πόλη και απόψε βρέθηκε στο πλευρό του «Υπερίωνα».

Μπράβο σας!

Και του χρόνου με υγεία.

Πηγή: lixouri.gr 

yperion lixouri amea3yperion lixouri amea6yperion lixouri amea7yperion lixouri amea10yperion lixouri amea22yperion lixouri amea31yperion lixouri amea37yperion lixouri amea38yperion lixouri amea41yperion lixouri amea52yperion lixouri amea53yperion lixouri amea55yperion lixouri amea59yperion lixouri amea62yperion lixouri amea74
 
 

Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250