Απάντηση της εταιρίας «Ιόνιον Πέλαγος» σε δημοσίευμα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2012 12:56

Απάντηση της εταιρίας «Ιόνιον Πέλαγος» σε δημοσίευμα

Την απάντησή της σχετικά με δημοσίευμα για μεταφορά επικίνδυνου φορτίου σε πλοίο της γραμμής Αστακός – Κεφαλονιά, απέστειλε η εταιρία «Ιόνιον Πέλαγος». Πιο αναλυτικά τονίζεται:

«Όσον αφορά στο ρεπορτάζ του enikos.gr το Σάββατο, στις 01-09-2012, το οποίο και αναδημοσιεύσατε «για την μεταφορά φορτίου σε δρομολόγιο από τον Αστακό στην Κεφαλονιά μαζί με ανυποψίαστους επιβάτες», σας ενημερώνουμε ότι είναι εντελώς ανακριβές και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

Το συγκεκριμένο φορτηγό μεταφέρθηκε με το πλοίο μας σε ειδικό δρομολόγιο καυσίμων στις 18-08-2012, κατόπιν ελέγχου του από την Λιμενική Αρχή του Αστακού σε όλα τα πιστοποιητικά του , που σε τηλεφωνική συνεννόηση με το κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας , δόθηκε η άδεια να μεταφερθεί και μάλιστα με την επισήμανση από μέρους μας στον οδηγό – ιδιοκτήτη ότι κατά τον κατάπλου στην Κεφαλονιά θα τον περιμένει το ΣΔΟΕ, το οποίο είχε ζητήσει να πληροφορηθεί μέσω του Λιμεναρχείου της Σάμης , εάν το φορτηγό επρόκειτο να μεταφερθεί με το πλοίο.

Η δε κατάσχεση του οφείλεται καθαρά στο ότι δεν είχε τα απαραίτητα φορολογικά παραστατικά και όχι λόγω μεταφοράς επικίνδυνου φορτίου, διότι όπως, ήδη, αναφέραμε ήταν ειδικό δρομολόγιο καυσίμων.

Για την επισήμανση σας ότι μεταφέρθηκε το φορτηγό « μαζί με ανυποψίαστους τουρίστες», το μόνο που θα σχολιάσουμε είναι ότι η φαντασία πρέπει να έπεται της επιβεβαίωσης και όχι να προηγείται.

Με εκτίμηση ,

Ο Πρόεδρος της Εταιρείας

Μιχάλης Λιάτος.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ