Επισήμανση προς τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Πρασίνου για την Πλατεία και το Κοινοτικό Γραφείο Πουλάτων

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Μαΐου 2017 08:15

Επισήμανση προς τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Πρασίνου για την Πλατεία και το Κοινοτικό Γραφείο Πουλάτων

Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου Κεφαλλονιάς


αναφορικά με την υποχρέωση όλων μας να καθαρίσουμε από κλαδιά και ξερά χόρτα τα εντός οικισμού οικόπεδα και χωράφια ιδιοκτησίας μας, ενόψει και της έναρξης της νέας αντιπυρικής περιόδου, θα θέλαμε να επισημάνουμε στην αρμόδια Δημοτική αρχή το εξής.

Πριν από λίγες ημέρες απομακρύνθηκαν από την κεντρική πλατεία των Πουλάτων οι κατεστραμμένοι από τον Κόκκινο Ρυγχωτό Κάνθαρο φοίνικες. Εκκρεμεί όμως ακόμη η αφαίρεση των ριζών τους που δυστυχώς μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με τη χρήση ειδικού μηχανήματος του Δήμου, καθώς είναι μεγάλες και εκτείνονται σε αρκετό βάθος. Επιπλέον, κόπηκε και ο επίσης ξερός, ελέω σκαθαριού, μεγάλος φοίνικας του Κοινοτικού Γραφείου που όπως είχαμε επισημάνει με σχετικό ρεπορτάζ απειλούσε τη στατικότητα της καινούργιας λιθοδομής στον προαύλιο χώρο. Ωστόσο είναι αναγκαίο να απομακρυνθούν άμεσα ο κορμός, τα κλαδιά και ασφαλώς οι ρίζες του δέντρου τόσο για αισθητικούς, όσο και για τους προφανείς περιβαλλοντικούς λόγους. Φυσικά και στις δυο περιπτώσεις θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα ώστε να τοποθετηθούν νέα δέντρα σε αντικατάσταση των κατεστραμμένων.

Αξίζει να αναφέρουμε, πως η νεολαία των Πουλάτων σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Τοπικής μας Κοινότητας, έχει εκδηλώσει την επιθυμία να αντικαταστήσει, ιδίαις δαπάναις, τα δέντρα της πλατείας και του Κοινοτικού Γραφείου με νέα που θα υποδείξει γεωπόνος, ώστε να είναι ανθεκτικά στις κλιματικές συνθήκες και το περιβάλλον του χωριού μας αλλά και να ομορφύνουν με το φύλλωμά τους μελλοντικά τους δυο αυτούς κεντρικούς κοινόχρηστους χώρους των Πουλάτων. 

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr




00 inkefalonia general ad 300X250