Αποκλεισμένοι και... διαμαρτυρόμενοι! (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017 13:12

Αποκλεισμένοι και... διαμαρτυρόμενοι! (εικόνες)

Κινητοποίηση από τους μαθητές του 1ου ΓΕΛ Αργοστολίου που θεωρούν άδικο τον αποκλεισμό τους από τους σχολικούς αγώνες

Αποκλεισμένοι από τους σχολικούς αγώνες και διαμαρτυρόμενοι οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Αργοστολίου.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής 

Σήμερα το πρωί αποφάσισαν να κάνουν κινητοποίηση, στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνση Κεφαλονιάς, στο Αργοστόλι, αλλά όπως τονίζουν οι μαθητές, παρά το γεγονός ότι είναι Παρασκευή δεν βρήκαν κανέναν εκεί για να τους ακούσει.

Αιτία της κινητοποίησής τους, όπως λένε, είναι, ο αποκλεισμός τους από τους σχολικούς αγώνες λόγω – άδικων όπως χαρακτηρίζουν- επεισοδίων την ευθύνη των οποίων έχει αναλάβει το άλλο σχολείο.

Στην κινητοποίησή τους, έχουν την συμπαράσταση, του 2ου ΓΕΛ Αργοστολίου και του ΓΕΛ Ληξουρίου.

«Ήρθαμε να συζητήσουμε για το γεγονός ότι αποκλειστήκαμε από τους σχολικούς αγώνες άδικα για επεισόδια των οποίων την ευθύνη έχει αναλάβει το άλλο σχολείο.

Επίσης να ενημερώσουμε ότι πρώτη φορά οι μαθητές που επιθυμούσαν την διεξαγωγή των αγώνων υποχρεώθηκαν να πληρώσουν την μεταφορά τους. Οι αγώνες έγιναν με καθυστέρηση μηνών και με πολλή πίεση.

Οι υπεύθυνοι του γραφείου αρνήθηκαν να μας ακούσουν και να συζητήσουν μαζί μας και το βρήκαν ως πρόφαση να φύγουν.

Τέλος, όλα τα σχολεία είμαστε ενωμένα και επιθυμούμε την δίκαιη διεξαγωγή των αγώνων με διαιτητές τους δασκάλους φυσικής αγωγής όπως ορίζεται από τους κανόνες» τόνισαν μαθητές το σχολείου αναφορικά με τα αιτήματα της κινητοποίησής τους.

Είναι κρίμα πάντως που ακόμα και σε σχολικούς αγώνες, υπάρχουν παρατράγουδα και αποφάσεις, που προκαλούν κινητοποιήσεις στους μαθητές!

Ελπίζουμε να εξομαλυνθεί η «ηλεκτρισμένη» κατάσταση που υπάρχει...

Τι απαντά η Δευτεροβάθμια 

Με ανακοίνωσή της για το συμβάν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας τονίζει:

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας με αφορμή τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στη διάρκεια αγώνα ποδοσφαίρου του σχολικού πρωταθλήματος Λυκείων και μετά τα όσα ακολούθησαν, επιθυμεί να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Οι σχολικοί αγώνες είναι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και σε αυτό το πνεύμα δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά φαινόμενα βίας είτε λεκτικής είτε σωματικής.

Στο φετινό πρωτάθλημα, στον ημιτελικό αγώνα μεταξύ των σχολείων ΓΕΛ Ληξουρίου και 1ου ΓΕΛ Αργοστολίου, σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ των μαθητών-αθλητών των δύο σχολείων, με τη συμμετοχή και της κερκίδας. Οι διαιτητές του αγώνα, διαιτητές με επίσημη ιδιότητα, ορισμένοι από την ΕΠΣΚΙ, αποφάσισαν την άμεση διακοπή του αγώνα, απόφαση την οποία αιτιολόγησαν στο φύλλο αγώνα.

Μετά από αυτά τα γεγονότα η Οργανωτική Επιτροπή των Σχολικών Αγώνων, λαμβάνοντας υπόψη τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία, όπως αναφέρονται στην Υπουργική Απόφαση 190677/Δ5/21.11.16, αποφάσισε την τιμωρία των δύο ομάδων με τον αποκλεισμό τους από τη συνέχεια του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Παρόλο που η απόφαση αυτή αδικεί όσους μαθητές δεν συμμετείχαν στα επεισόδια, θεωρείται επιβεβλημένη προκειμένου να διασφαλιστεί ο παιδαγωγικός χαρακτήρας των σχολικών αγώνων, για να προασπισθεί το ευ αγωνίζεσθαι, η εικόνα της εκπαιδευτικής κοινότητας και κυρίως η σωματική ακεραιότητα των μαθητών και για να αποτραπούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.

Από τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας

Εκπ/σης Κεφαλληνίας

Παρακάτω εικόνες απο την κινητοποίηση... 

17455132 1257908367656657 1777801533 o17474030 1257906264323534 922658791 o17500204 1257906170990210 603826518 oDSC 0787DSC 0788DSC 0789DSC 0790


Ετικέτες: