Εκδήλωση για την κεντροαριστερά στο Αργοστόλι: Το «όλον ΠΑΣΟΚ» ήταν εκεί - Η κοινωνία ; (VIDEO)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017 14:33

Εκδήλωση για την κεντροαριστερά στο Αργοστόλι: Το «όλον ΠΑΣΟΚ» ήταν εκεί - Η κοινωνία ; (VIDEO)

Στο Αργοστόλι βρέθηκε χθες ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟΚ. Παύλος Γερουλάνος, προσκεκλημένος στην εκδήλωση της τοπική νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος, στα πλαίσια των προσπαθειών για επανεκκίνηση και επανασυσπείρωση των στελεχών του.

Του Χρήστου Λαμπράκη

Ο κ. Γερουλάνος κατά τη διάρκεια της πολιτικής ομιλίας του αναφέρθηκε στο σύγχρονο ρόλο που οφείλει να διαδραματίσει το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, αλλά και στην υπάρχουσα εθνική και παγκόσμια πολιτικοικονομική κατάσταση.

Παράλληλα , στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη προσδιορισμού της ταυτότητας της κεντροαριστεράς και τις εσωτερικές κομματικές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν από το κόμμα ώστε να καταφέρει να εκφράσει ξανά ένα μεγάλο μερίδιο της κοινωνίας, το οποίο έχει απωλέσει μετά την «επέλαση» των μνημονιακών πολιτικών.

«Πρέπει να πραγματοποιηθεί ένα συνέδριο που να δείχνει ότι το κόμμα σέβεται τον πολίτη και τον ξαναφέρνει στο επίκεντρο της πολιτικής προτεραιότητας του χώρου» ανέφερε ο κ. Γερουλάνος και συμπλήρωσε ότι πρέπει να δοθεί προοδευτικό στίγμα γύρω από τις διεθνείς εξελίξεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά ο πολίτης για τα οποία σήμερα δεν έχει καμία ελπίδα.

Σύμφωνα με τον πρώην Υπουργό, υπάρχει μεγάλο κενό μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ  το οποίο μπορεί να καλύψει η κεντροαριστερά και σε αυτή την προσπάθεια θα πρέπει να συσπειρωθούν όλοι, με γνώμονα την πολιτική και όχι τις προσωπικές φατρίες.

Θετικός αντίκτυπος από την εκδήλωση

Οι επιτελείς του τοπικού ΠΑΣΟΚ αποτιμούν θετικά την εκδήλωση καθώς κατάφεραν σε μια δύσκολη περίοδο για το κόμμα να φέρουν αρκετά από τα παλιά στελέχη  στην αίθουσα του ξενοδοχείου Μουϊκής , μετά από μια μεγάλη περίοδο στασιμότητας.

Στελέχη όπως ο Αλέκος Καλαφάτης, ο Μάρκος Κοτσιλίνης , ο Γιώργος Τσιλιμιδός, ο Διονύσης Γεωργάτος , ο Σπύρος Σαμούρης, ο Σπύρος Μοσχόπουλος, ο Νίκος Φραντζής κ.α. έδωσαν το παρόν εκφράζοντας στις τοποθετήσεις τους τις απόψεις τους γύρω από το μέλλον της κεντροαριστεράς.

Ο επαναπροσδιορισμός της ταυτότητας του κόμματος και τα εσωτερικά ζητήματα συζητήθηκαν αρκετά μετά την ομιλία του κ. Γερουλάνου και κοινός τόπος πολλών ήταν πως θα καταφέρει το κόμμα να προσελκύσει νεαρότερους πολίτες, καθώς κατά γενική ομολογία τα «άσπρα μαλλιά» κυριαρχούσαν στην αίθουσα.

 Ανανέωση στην Νομαρχιακή

Πολύ μεγάλο μέρος των μελών που απαρτίζουν τη νέα νομαρχιακή επιτροπή του κόμματος η οποία συστάθηκε πριν από λίγους μήνες είναι αρκετά νέα σε ηλικία και πολλοί , όπως ο Νίκος Σκλάβος θεωρούν ότι αυτό θα συμβάλλει να αναζωογονηθεί το κόμμα.

Χθες ήταν και η «επίσημη πρώτη» του νέου γραμματέα της ΝΕ, Γεράσιμου Κουγιανού , ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ανάγκη αποτύπωσης και σε εκλογικά δεδομένα της διεύρυνσης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Και ο προβληματισμός..

Το ΠΑΣΟΚ ως ένα κόμμα όπου κυβέρνησε για πολλά χρονιά τη χώρα και ως  πρώτη μνημονιακή κυβέρνηση δέχθηκε το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης από τους πολίτες (ανεξάρτητα με το αν του αναλογούσε ή όχι)  για την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση, θα πρέπει να διανύσει μεγάλο δρόμο ώστε να καταφέρει και πάλι να επανασυσπειρωθεί ουσιαστικά στην κοινωνία.

Κάτι που για να το καταφέρει θα πρέπει να αποκτήσει πρώτα εσωτερική «ομαλότητα».

Αυτό που φάνηκε και από την χθεσινή εκδήλωση είναι ότι οι διαφωνίες παραμένουν και αποτυπώθηκαν ιδιαίτερα ως προς τη διαχείριση πολιτικών προσώπων όπως ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Κώστας Σημίτης..

Αφενός υπήρξαν κάποιοι οι οποίοι στάθηκαν στην ανάγκη συστράτευσης όλων  , αφετέρου ακούστηκαν και φωνές που έκαναν λόγω για απομάκρυνση από το νέο σχήμα..

Video με αποσπάσματα από την εκδήλωση

https://youtu.be/Vp5P5xm7bi0

DSC 0002DSC 0007DSC 0008DSC 0009DSC 0016DSC 0017

 




00 inkefalonia general ad 300X250