Διάλεξη του καθηγητή κ. Λάμπρου Κουλουμπαρίτση

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 00:24

Διάλεξη του καθηγητή κ. Λάμπρου Κουλουμπαρίτση

 "Ο Κεφαλονίτικος Πολιτιστικός και Φιλοπεριβαλλοντικός Σύνδεσμος Ρισιάνων " Η ΑΣΤΕΡΙΣ" οργανώνει, στις 15 Ιανουαρίου  (11 π.μ.), σε συνεργασία με το δήμο Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), διάλεξη με θέμα " Το ζήτημα της Πολυπλοκότητας, η μείζων πρόκληση του 21ου αιώνα", στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50) .

Ομιλητής ο κ.Λάμπρος Κουλουμπαρίτσης.

Ο κ.Λ.Κουλουμπαρίτσης, από το Φισκάρδο της Κεφαλονιάς, είναι ομότιμος καθηγητής Φιλοσοφίας στο πανεπιστήμιο των Βρυξελών (ULB) όπου δίδαξε αρχαία και μεσαιωνική Φιλοσοφία και τη μεταφυσική.
Είναι μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας του Βελγίου και αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και της Ακαδημίας της Αρμενίας. Είναι, επίσης, επίτιμος διδάκτωρ των πανεπιστημίων Oradea (Ρουμανίας), Λιέγης (Βελγίου), Λίλλης (Γαλλίας), Αθηνών, Κρήτης και Θεσσαλονίκης.

Έχει βραβευτεί για εργασίες του για την αρχαία και μεσαιωνική Φιλοσοφία από τις Ακαδημίες του Βελγίου και της Γαλλίας.

Σήμερα ασχολείται με τη σύγχρονη Φιλοσοφία και με σύγχρονους προβληματισμούς, αποτέλεσμα των οποίων είναι η συγγραφή του βιβλίου " Η Εγγύτητα και το ζήτημα του Ανθρώπινου πόνου" (2005), και "η Φιλοσοφία αντίκρυ στο ζήτημα της Πολυπλοκότητας" (2014).




00 inkefalonia general ad 300X250