Σε Καραβόμυλο - Δρακοπουλάτα και Αγ. Ευφημία ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Δρακουλόγκωνας (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016 09:55

Σε Καραβόμυλο - Δρακοπουλάτα και Αγ. Ευφημία ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Δρακουλόγκωνας (εικόνες)


Τον Καραβόμυλο, τα Δρακοπουλάτα και την Αγ. Ευφημία, επισκέφτηκε χτες ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς - Ιθάκης κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας.

Στον Καραβόμυλο, έκανε αυτοψία στα   έργα  που γίνονται από την Περιφέρεια στο  διλινάτικο αυλάκι, ( διαπλάτυνση και καθαρισμός αυτού), μετά το γεφύρι της Μελισσάνης.

Ακολούθως επισκέφτηκε τα Δρακοπουλάτα. Εκεί μαζί με τον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της ΠΙΝ κ. Βαγγέλη Ανδρεάτο,  τον εργολάβο Γιάννη Γασπαρή και τον κάτοικο της περιοχής Γεράσιμο Μαρκαντωνάτο, περπάτησαν και είδαν το ρέμα του Κύλου, περιοχή που περνούν το νερό και τα φερτά υλικά στις έντονες βροχοπτώσεις και δημιουργούν τα πλημμυρικά φαινόμενα στα Δρακοπουλάτα και στην Αγ. Ευφημία.

Αφού έγινε αυτοψία του χώρου, αποφασίστηκε να κατασκευαστούν τέσσερις υδατολεκάνες - υδατοφράκτες κατά μήκος του ρέματος ( όπως έγινε πέρυσι στον Καραβόμυλο ). Κύριος στόχος αυτών των κατασκευών, η συγκράτηση των φερτών υλικών και η μείωση της ταχύτητας του νερού, έτσι ώστε να πάψουν τα πλημμυρικά φαινόμενα των τελευταίων ετών, στα Δρακοπουλάτα και στην Αγ. Ευφημία.

 Να σημειώσουμε πως η Εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας της σ4/11/2015 ( ΑΔΑ ΨΩΙΣ465ΦΘΕ-ΥΚΤ ) και στην σελίδα πέντε, σε σχέση με την διαχείρηση των ρεμάτων αναφέρει πως  "Κατ’ εξαίρεση και σύμφωνα με τα άρθρα 204 παράγραφος Ε.4. και 206 παράγραφος 1 του Ν. 3852/2010 για τις Περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου και Ιονίου οι αρμοδιότητες καθαρισμού και αστυνόμευσης ρεμάτων και των απαλλοτριωμένων χώρων παρά τα ρέματα αποδόθηκαν στους οικείους Δήμους"

Μπορείτε να δείτε όλη την Εγκύκλιο ΕΔΩ, καθώς επίσης, να την κατεβάσετε από τα "συνημμένα αρχεία"

Μετά τα Δρακοπουλάτα, οι προαναφερόμενοι, επισκέφτηκαν την Αγ. Ευφημία. Εκεί η Αντιπεριφέρεια, ύστερα από αίτημα του Προέδρου του Τ.Σ. κ. Παναγή Ζαφειράτου, από χτες το πρωί, ανέλαβε τον καθαρισμό του χωριού. Ήδη μέχρι το μεσημέρι χτες, είχε καθαριστεί το μισό χωριό ( δρόμοι και αυλές ) και σήμερα, αναμένεται να ολοκληρωθούν ο καθαρισμός των υπόλοιπων δρόμων, των αυλών και να γίνει απάντληση υδάτων σε σπίτια και αυλές που το έχουν ανάγκη. 

Τάσος Καβαλλεράτος

vlahatasamis.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250