«Γλαύκα- Project» από την Εθελοντική Ομάδα Προστασίας Περιβάλλοντος Πυλάρου

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016 18:34

«Γλαύκα- Project» από την Εθελοντική Ομάδα Προστασίας Περιβάλλοντος Πυλάρου

Η Εθελοντική Ομάδα Προστασίας Περιβάλλοντος Πυλάρου μέσω του Προέδρου της κ. Λάμπρου Τζάννη, στο τελευταίο (Σ.Τ.Ο) ανακοίνωσε ότι έχει υλοποιήσει το πρόγραμμα «Γλαύκα- Project». Μέσα από αυτό, επιτυγχάνεται η ψηφιακή παρακολούθηση και ανίχνευση πυρκαγιών στην Πύλαρο.


Η εφαρμοσμένη ψηφιακή τεχνολογία μας προσφέρει σήμερα πολλά, ένα εξ αυτών είναι και ψηφιακή απεικόνιση real time, αδιάκοπα 7μέρες/εβδομάδα-24ώρες/24ωρο, επιτηρήσεις πυρκαγιών. Είτε με σταθμούς εδάφους (κάμερες), είτε με δορυφορικά συστήματα (θερμικές κάμερες). Τα οφέλη προφανώς είναι πολλά και μπορεί να γίνει η βέλτιστη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, μέσων & οικονομικών πόρων. Η αναγγελία έναρξης κατόπιν των επιλογών μας, δύναται να «φτάσει» στους ενδιαφερόμενους...
Μετά από εκδήλωση ενδιαφέροντός μου, ενημερώθηκα για το πρόγραμμα και ξεναγήθηκα στις 20/07/2016, στη βάση της Εθελοντικής Ομάδας, στον χώρο Ξεροπόταμος Αγίας Ευφημίας Πυλάρου από τον πρόεδρό της. Ο ίδιος, μεταξύ των άλλων, μου ανέφερε:

«..Μετά από αρκετά χρόνια προετοιμασίας της αρχικής ιδέας ψηφιακής απεικόνισης- εποπτείας ανίχνευσης των πυρκαγιών, όλα τα μέλη και οι φίλοι της Ε.Ο.Π.Π.Π. καταφέραμε να εγκαταστήσουμε τέσσερις ψηφιακές κάμερες (ημέρας- νύχτας) πραγματικού χρόνου και να επιτηρούμε εδαφικό τμήμα της περιοχής μας. Η έκταση που καλύπτει έχει κατά το παρελθόν δώσει αρκετές πυρκαγιές. Φυσικά δεν καλύπτει όλη την περιοχή, μα συνεχώς προσπαθούμε πάνω σε αυτό.
Αυτό που βλέπετε σήμερα εγκατεστημένο πέρα από την τεχνολογική προμήθεια των υλικών- εξοπλισμού και μέσα από την οικονομική κάλυψη των άκρως απαραίτητων, από τα μέλη και τους κατοίκους- φίλους της Ε.Ο.Π.Π.Π. Είναι αποκλειστικά έργο δικό μας. Η εργασία ήταν συλλογική και πολυεπίπεδη είτε σε επίπεδο γραμματειακής υποστήριξης είτε καθαρά τεχνικής. Ο καθένας μας αφιέρωσε πολύ προσωπικό χρόνο ξεπερνώντας συγχρόνως τον εαυτό του, με προγραμματιστές Η/Υ, τεχνικό, ηλεκτρολόγο και οικοδόμο! Το κίνητρο είναι η αγάπη ΟΛΩΝ μας για τον τόπο μας.
Έτσι, σήμερα μπορούμε να έχουμε την εποπτεία των χώρων, να έχουμε την έγκαιρη λήψη των περιστατικών και να μπορούμε να θέτουμε στα μέλη μας την καλύτερη οδική πρόσβαση, ώστε να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος».
Τελικά για εμάς τους Κεφαλονίτες τίποτα δεν αποτελεί εμπόδιο. Η Εθελοντική Ομάδα Προστασίας Περιβάλλοντος Πυλάρου κατάφερε μέσα στη δύσκολη οικονομική περίοδο, να μετουσιώσει την Αγάπη της για το Πράσινο στην νέα (ψηφιακή) εποχή του σήμερα.
Σίγουρα θα υπάρξει και η επίσημη παρουσίαση από την Ομάδα, απλά με τη δική μου λιτή αναφορά σε αυτή, θέλησα να μοιραστώ τον ενθουσιασμό που προκύπτει όταν νέες τεχνολογίες και δυνατότητες τίθενται στη διάθεση όσων προσπαθούν για τη προστασία του περιβάλλοντος και ενός καλύτερου τρόπου ζωής όλων των πολιτών.
Από καρδιάς, Εύχομαι σε όλα τα μέλη Εθελοντικής Ομάδας Προστασίας Περιβάλλοντος Πυλάρου, Υγεία, Δύναμη και καλή συνέχεια στο επιτελούμενο έργο τους.

Με εκτίμηση
Γεράσιμος Διον. Κουταβάς
Σβορωνάτα




00 inkefalonia general ad 300X250