ΕΛΜΕΚΙ: Κατάληψη τη Μ. Δευτέρα για τους σεισμόπληκτους μαθητές της Κεφαλονιάς

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 23 Απριλίου 2016 01:29

ΕΛΜΕΚΙ: Κατάληψη τη Μ. Δευτέρα για τους σεισμόπληκτους μαθητές της Κεφαλονιάς

Με κατάληψη τη Μ. Δευτέρα λέμε όχι στην εγκατάλειψη των σεισμόπληκτων μαθητών του Νομού!!

Στην ενιαία επίθεση σε παιδεία – ασφάλιση / πρόνοια – υγεία δίνουμε ενιαία απάντηση!!!

Η αποφασιστικότητα να οργανωθεί η πάλη για όσα δικαιούνται ο λαός μας και τα παιδιά του ήταν το βασικό χαρακτηριστικό της μαζικής σύσκεψης με γονείς – μαθητές που οργάνωσε το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ. Στη σύσκεψη συμμετείχαν μαζικά γονείς από την πιο σεισμόπληκτη περιοχή του Νομού - την Παλική, η Ένωση Γονέων Κεφαλονιάς, αρκετοί σύλλογοι από το Αργοστόλι και περιφερειακά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, καθώς και εκπρόσωποι μαθητικών κοινοτήτων.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το τρίπτυχο που έθεσε η ΕΛΜΕ-ΚΙ εισηγητικά:


α) Την άρση του χαρακτήρα του σεισμόπληκτου για το Νομό, με όλες τις ζοφερές συνέπειες για τις δημόσιες υποδομές (σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, νοσοκομεία κλπ), για τις ζωές των σεισμόπληκτων και των παιδιών τους. Είναι απαράδεκτο να μην δίνεται η ποσόστωση για το σύνολο των σεισμοπλήκτων μαθητών και να τροφοδοτείται από την κυβέρνηση η διαίρεση και ο κοινωνικός αυτοματισμός.
β) Τα μέτρα για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που στέλνουν χιλιάδες στην ανεργία και αφήνουν τα σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς, «κουμπώνοντας» με νέο κύμα καταργήσεων – συγχωνεύσεων σχολείων, τμημάτων και υποβαθμίζοντας συνολικά τους όρους για την εκπαιδευτική διαδικασία.
γ) Το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής που βρίσκεται σε εξέλιξη, με αιχμή το ασφαλιστικό και την απαράδεκτη κατάσταση στην υγεία.

Τα μέτρα εντάσσονται σε ενιαία στρατηγική και ενιαία πρέπει να απαντηθούν.

Στο πλαίσιο αυτό:

• Τη Μεγάλη Δευτέρα το πρωί θα προχωρήσουμε σε κατάληψη δημόσιας υπηρεσίας και σε συνέντευξη τύπου στην (πρώην) Νομαρχία στις 9.30 πμ, αναδεικνύοντας τα θέματα των σεισμόπληκτων και της παιδείας.

• Στις 7.30 μμ της ίδιας μέρας, θα πάρουμε μέρος στη σύσκεψη που έχει προγραμματίσει το Εργατικό Κέντρο, εφ’ όλης της ύλης.
• Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις ενόψει της 48ωρης Γενικής Απεργίας και της πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης στις 8 Μάη.

Αργοστόλι 22/04/2016

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                              Η Γενική Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης            Ποταμιάνου Σοφία




00 inkefalonia general ad 300X250