Οι Σαμαρείτες καθάρισαν την εκκλησία στους Βαρδιάνους

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012 00:17

Οι Σαμαρείτες καθάρισαν την εκκλησία στους Βαρδιάνους

Μια ομάδα 5 Εθελοντών Σαμαρειτών διανυκτερεύοντας Σάββατο - Κυριακή στις 07/08-07-2012 ( από ώρα και τις δύο ημέρες 05.30 - 22.00 ) και το Σάββατο ( από ώρα 06.00 - 22.00 ) 14-07-2012 και αφού μεταφέραμε όλα τα απαραίτητα υλικά, όπως π.χ ξυλεία, χρώματα κ.λ.π στην βραχονησίδα Βαρδιάννοι, προσπαθήσαμε να καθαρίσουμε τον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας π.χ ( όλο το μονοπάτι από Φάρο έως την εκκλησία ) καθώς και να τοποθετήσουμε την απαραίτητη Ουρανία εντός του Ναού, η διάθεση όμως των Σαμαρειτών ξεπέρασε αυτό το οποίο είχαμε προγραμματίσει και έτσι έγιναν πολλές περισσότερες εργασίες, το ερχόμενο Σάββατο 21-07-2012 θα μεταβούμε για ολοκληρώσουμε τις λεπτομέρειες.

Οφείλω να ευχαριστήσω την κυρία Άννα Ζαπάντη και την εταιρεία < Μαρούλης >, για την υποστήριξη τους στο να προμηθευτούμε τα υλικά, τα οποία μεταφέραμε με βάρκα στην νησίδα.

Η καταπόνηση λόγω των καιρικών συνθηκών καθώς η ζέστη ήταν υπερβολική, μετατρέπει την προσπάθεια που κατέβαλλαν οι Εθελοντές Σαμαρείτες ακόμα πιο δύσκολη, υποχρέωση μου να ευχαριστήσω τον Εθελοντή Σαμαρείτη Μάριο Μπενετάτο ο οποίος μας προσέφερε τα υπέροχα γεύματα και ότι άλλο χρειαστήκαμε στην απέναντι από την νησίδα παραλία του Μέγα Λάκκου, όπως επίσης τον κ. Γεράσιμο Γαλανό για την βοήθειά του.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Υπαρχηγό του Τμήματος κ. Στέφανο Κουνάδη ο οποίος διέθεσε το σκάφος του πραγματοποιώντας πολλά δρομολόγια, καθώς και στις Σαμαρείτισσες οι οποίες υπερέβησαν εαυτόν.
Ελπίζουμε ο κόσμος που θα το επισκεφθεί στο πανηγύρι να μείνει ικανοποιημένος.

Χαράλαμπος Μοσχόπουλος

Αρχηγός Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών,
Διασωστών & Ναυαγοσωστών Κεφαλληνίας




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ