Επιτυχία στην ημερίδα για την επτανησιακή διατροφή και τα τοπικά προϊόντα

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2012 15:51

Επιτυχία στην ημερίδα για την επτανησιακή διατροφή και τα τοπικά προϊόντα

Το Λύκειο Ελληνίδων, το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, ο Συνεταιρισμός Παραγωγών Ρομπόλας και η ΚΕΔΗΚΕ, διοργάνωσαν με επιτυχία ημερίδα με τίτλο «Η επτανησιακή διατροφή και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα των Ιονίων Νήσων ως εργαλεία ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας». Η ημερίδα διεξήχθη στο θέατρο «Ο Κέφαλος», με το Λύκειο Ελληνίδων να υποδέχεται τον κόσμο κερνώντας παραδοσιακά χειροποίητα γλυκά και λικέρ. Ρεπορτάζ: Αιμιλία Παυλάτου

Στην εκδήλωση, το παρόν έδωσαν, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής, φυσικά ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ Άγγελος Κωνσταντάκης, ο ο Γενικός Γραμματέας του Συνεταιρισμού της Ρομπόλας κ. Δημήτρης Προβολισιάνοςενώ μίλησαν εκτός από τον κ. Ανδρέα Βιτωράτο, καθηγητή του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, ο οποίος ασχολήθηκε ενεργά με την διοργάνωση της ημερίδας και ο κ. Παναγιώτης Καλδής, Καθηγητής, Προϊστάμενος του Τμ. οινολογίας και τεχνολογίας ποτών ΤΕΙ Αθήνας "τοπικά προϊόντα επτανησιακής διατροφής και επιχειρηματικές προοπτικές".
Ο κ. Δημήτρης Μπίλαλης: Αναπληρωτής καθηγητής Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών " ο ρόλος της βιολογικής γεωργίας στην αγροτική ανάπτυξη στην Ελλάδα μέσω της επιχειρηματικότητας-παραδοσιακά τοπικά προϊόντα και παραδοσιακή διατροφή"
Ο κ. Αγησίλαος Κονιδάρης, Καθηγητής εφαρμογών ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, προϊστάμενος του τμ. δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας, " η χρήση των νέων τεχνολογιών στην προώθηση των τοπικών προϊόντων και στη διάδοση των παραδοσιακών συνταγών.
Ο κ. Χρήστος Κατσής, επιστημονικός συνεργάτης ΤΕΙ Ιονίων Νήσων "εκπαιδευτικές δράσεις για την αξιοποίηση - προώθηση και διασφάλιση ποιότητας των τοπικών προιόντων και υπηρεσιών των ιονίων νήσων".

Ο κ. Δαναλάτος Γεράσιμος, υπεύθυνος στην Κεφαλλονιά του Ινστιτούτου ελέγχου βιολογικών προϊόντων ΒΙΟΕΛΛΑΣ και Εργαστηριακός Συνεργάτης του ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ με θέμα: "Η σημασία της παραγωγής πιστοποιημένων τοπικών & βιολογικών προϊόντων & η σύνδεσή τους με τις υπηρεσίες γαστρονομίας και τουρισμού"

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η βελτίωση της προστιθέμενης αξίας των παραγομένων προϊόντων και των παρεχόμενων υπηρεσιών μέσω εκπαιδευτικών δράσεων προς την τοπική κοινωνία.
Η ανάδειξη της τοπικής κουζίνας και η ευρύτερη εφαρμογή της στα τοπικά εστιατόρια. Πιο συγκεκριμένα, η δημιουργία «Σήματος Τοπικής Παραδοσιακής Κουζίνας» που θα αποδίδεται από σχετική επιτροπή ειδικών που θα συγκροτηθεί για αυτό το σκοπό, σε τοπικούς εστιάτορες και επαγγελματίες.
Και τέλος η ανάδειξη των ιδιαίτερων τοπικών προβλημάτων που παρατηρούνται κατά την παραγωγή και την προώθηση των τοπικών προϊόντων.

Ως επίλογο της εκδήλωσης το Λύκειο Ελληνίδων χόρεψε στους παρευρισκόμενους παραδοσιακούς κεφαλλονίτικους χορούς, όπως Διβαράτικο, Ρόιδο, Σταυρωτό Πυλάρου και Μπάλλο.

{phocagallery view=category|categoryid=117}