Θεοφάνεια στην Σάμη: Με λαμπρότητα καλό καιρό και πολύ κόσμο!

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2016 15:48

Θεοφάνεια στην Σάμη: Με λαμπρότητα καλό καιρό και πολύ κόσμο!

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ( βοηθούντος και του καλού καιρού ), γιορτάστηκαν σήμερα τα Θεοφάνεια στην Σάμη. Η εκκλησία στολισμένη εξαιρετικά και σε   εορταστική ατμόσφαιρα,  «υποδεχόταν» από το πρωί τους πιστούς από την Σάμη και τα γύρω χωριά.

 

Μετά την τέλεση του όρθρου και της θείας λειτουργίας, οι πιστοί, παρακολούθησαν  στο λιμάνι μπροστά στον Λιμενικό Σταθμό, τον αγιασμό  των υδάτων από τον π. Παΐσιο Παράσχη, εφημέριο του Ι.Ν. της πόλης μας. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την τελετή, που όπως θα δείτε στις φωτογραφίες και στα videoπου ακολουθούν,  για άλλη μια χρονιά, ήταν πάρα πολύ όμορφη! Από την πολιτική ηγεσία του νησιού παραβρέθηκαν οι: Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς & Ιθάκης κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο Εντεταλμένος Δ.Σ. Σάμης κ. Βασίλης Κοκκόσης,  ο Δ.Σ. με την παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά» κ. Θεόδωρος Φλωράτος, ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Σάμης κ. Γαβριήλ Ρασσιάς, αρκετοί Τοπικοί Σύμβουλοι της Περιοχής, καθώς και  εκπρόσωποι της Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και του Λιμενικού.

Παραβρέθηκε επίσης και παιάνισε από την εκκλησία μέχρι το λιμάνι και κατά την ώρα του αγιασμού των υδάτων, η Φιλαρμονική Σάμης «Θέμος Αμούργης».

Κλείνοντας να πούμε, πως παραπονεμένοι έμειναν σήμερα οι κάτοικοι της Αγ. Ευφημίας και της Πυλάρου γενικότερα, γιατί λόγω της μεγάλης διάρκειας της τελετής στην Σάμη, δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, όπως ήταν προγραμματισμένο, στον αγιασμό των υδάτων στην Αγ. Ευφημία, η Φιλαρμονική Σάμης «Θέμος Αμούργης». Ελπίζουμε την επόμενη φορά, να υπάρξει καλλίτερος συντονισμός, έτσι ώστε και οι κάτοικοι της Πυλάρου, να μπορούν να παρακολουθούν τον αγιασμό των υδάτων, αλλά και άλλες εορταστικές εκδηλώσεις,  υπό το παιάνισμα της Φιλαρμονικής. Εξ’ άλλου, την Φιλαρμονική πλαισιώνουν και αρκετά παιδιά από την Πύλαρο.

Τάσος Καβαλλιεράτος από vlahatasamis.gr

V  37A21V  8512

https://www.youtube.com/watch?v=J-WWaQTFM2A

https://www.youtube.com/watch?v=GED6K7AuLvE

https://www.youtube.com/watch?v=VIkx_iYXos4

https://www.youtube.com/watch?v=0ZMxrldk6X8


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250