Να διασφαλιστεί ότι οι μαθητές των Μεσοβουνείων κάνουν μάθημα σε ασφαλές σχολείο ζητά η ΕΛΜΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2015 14:32

Να διασφαλιστεί ότι οι μαθητές των Μεσοβουνείων κάνουν μάθημα σε ασφαλές σχολείο ζητά η ΕΛΜΕ
 
 
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκφράζει τη βαθιά ανησυχία του για τα προβλήματα ασφάλειας που διαπιστώθηκαν στις υποδομές του Γυμνασίου – Λυκείου Μεσοβουνείων Ερίσσου, μετά τον τελευταίο σεισμό που έπληξε τη Λευκάδα, την Ιθάκη και τη Βόρεια Κεφαλονιά. Συγκεκριμένα, οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Κεφαλονιάς διαπιστώνουν τώρα πως μία από τις προκάτ αίθουσες, βαρέως τύπου, στις οποίες στεγάζεται το σχολείο τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται πάνω σε δεξαμενή νερού!
 
Η δεξαμενή αυτή, σημειώνουν, «έχει πιθανότατα αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια έδρασης επί αυτής, κατά την τοποθέτηση της προκατασκευασμένης αίθουσας»!!! Δηλαδή, δε μπορούν να αποφανθούν αν υπάρχει ασφάλεια ή όχι για τους μαθητές που κάνουν μάθημα από πάνω. Μάλιστα στη δεξαμενή διαπιστώνονται «αποκολλήσεις επικαλύψεων και διαβρώσεις οπλισμών», ενώ προτείνουν και μέτρα (ασφάλεια για το φρεάτιο ώστε να μην είναι εύκολα προσβάσιμο όπως είναι τώρα, επίχωση της δεξαμενής κλπ). Επιπλέον, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου διαπίστωσαν νέες πτώσεις υλικών από την ταράτσα του παλιού εκπαιδευτηρίου, που βρίσκεται στο χώρο προαυλισμού των μαθητών.

 Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ, ήδη παρενέβη, μαζί τους υπόλοιπους φορείς που συγκροτούν την Επιτροπή Αγώνα, ώστε σεισμόπληκτες φτωχές οικογένειες της περιοχής της Ερίσσου με παιδιά - μικρούς μαθητές να μπορέσουν να φύγουν από τα ετοιμόρροπα («κόκκινα») σπίτια τους και να καλύψουν τις ανάγκες τους σε στέγη.

Για μια ακόμη φορά αναδεικνύονται οι τεράστιες πολιτικές ευθύνες των αστικών κυβερνήσεων αλλά και των τοπικών διοικήσεων διαχρονικά. Τα θέματα των σύγχρονων ασφαλών υποδομών, της αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας, των μέτρων για τους σεισμόπληκτους, αντιμετωπίστηκαν και αντιμετωπίζονται στο πλαίσιο της επιλεξιμότητας της ΕΕ, των «σημειακών παρεμβάσεων» και της «μερικής άρσης της επικινδυνότητας». Στέλνουν μαθητές σε σχολεία - σφαγεία και τους εκθέτουν σε κινδύνους, προκειμένου απρόσκοπτα η πλουτοκρατία να ροκανίζει τα αναπτυξιακά πακέτα. Τους καθιστούμε υπεύθυνους σε ό,τι κι αν συμβεί. Η ανάδειξη των ζητημάτων αυτών με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ-ΚΙ και της Ένωσης Γονέων Κεφαλονιάς, από μια σειρά φορείς (ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ – Εργατικά Κέντρα Ιονίων Νήσων, ΑΣΓΜΕ, Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, Ομοσπονδία Κεφαλληνιακών και Ιθακησιακών Σωματείων, ΜΑΣ, ΠΑΜΕ), η μαζική κινητοποίηση των μαθητών στην Αθήνα και οι πολύμορφες δράσεις τους την ίδια μέρα σε όλο το Νομό, αποδεικνύουν την οξύτητα του προβλήματος. Δε χρειαζόμαστε ένα νέο «νηπιαγωγείο Πλατριθειά Ιθάκης», που βγήκε «κόκκινο» στον τελευταίο σεισμό, για να το επιβεβαιώσει. Οι προκλητικές απαντήσεις του Υπουργού της Παιδείας κ. Φίλη και το μήνυμα ότι θα υπερασπιστεί την πολιτική κεφαλαίου – ΕΕ ακόμη και με ΜΑΤ εναντίον ανηλίκων να μας ξεσηκώσουν.

Εδώ και τώρα μέτρα για τα σχολεία και τους σεισμόπληκτους μαθητές.

Δεν παίζουμε με τις ζωές των παιδιών μας!!!

mesovounia1mesovounia2

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

    Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης     Ποταμιάνου Σοφία

 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250