Στο έλεος της κακοκαιρίας και τα Πουλάτα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2015 10:44

Στο έλεος της κακοκαιρίας και τα Πουλάτα

Σοβαρά προβλήματα αντιμετώπισαν σήμερα τα Πουλάτα εξαιτίας της ιδιαίτερα έντονης κακοκαιρίας που έπληξε το νησί μας. Ο όγκος του νερού ήταν τόσο μεγάλος που υπερχείλισε το Αυλάκι, με συνέπεια να πλημμυρίσει σπίτια και ένα κατάστημα εστίασης στη θέση Μιχαλιτσάτο.

Επίσης παρασύρθηκε από τα νερά στάση λεωφορείου και ένα αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στο δρόμο προς Χαλιωτάτα. Αλλά και στο σημείο που πρόσφατα η ΔΕΥΑΚ εκτέλεσε εργασίες αποκατάστασης βλάβης του δικτυου ύδρευσης, δημιουργήθηκε κρατήρας ο οποίος μέχρι και τώρα δυσχεραίνει την κυκλοφορία των οχημάτων στον κεντρικό δρόμο προς Σάμη.

Επιτόπου βρέθηκαν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που επιχείρησαν άντληση υδάτων σε διάφορα σημεία, συνεργείο του Δήμου για την απομάκρυνση του οχήματος, αλλά και κλιμάκιο της ΔΕΗ για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Η κακοκαιρία προκάλεσε εκτεταμένες ζημίες σε ολόκληρη την Κεφαλλονιά, ιδιαίτερα όμως στο γειτονικό Καραβόμυλο που για ακόμα μια φορά υπερχείλισε η γέφυρα της Μελισσάνης με τα νερά να πλημμυρίζουν σπίτια, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα, ενώ στη λίμνη εγκλωβίστηκαν επισκέπτες και προσωπικό.

Αυτή τη στιγμή η ένταση της βροχής, ο όγκος της οποίας ξεπέρασε τους 234 τόνους ανά στρέμμα έχει περιοριστεί, ενώ έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και η κυκλοφορία σε όλο το οδικό δίκτυο.

Το www.poulatakefalonias.gr βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην καρδιά των γεγονότων και σας μετέδωσε άμεσα βίντεο και εικόνες από τις ζημιές στο χωριό μας, τα οποία και ακολουθούν συγκεντρωμένα.

poulata4poulata5poulata6




00 inkefalonia general ad 300X250