Νέο έκτακτο δελτίο καιρού: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015 18:45

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Εκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Βροχές, καταιγίδες και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Θα πληγεί και η Αττική. Δείτε τις περιοχές που θα χτυπήσει η κακοκαιρία.

 Σταδιακή επιδείνωση του καιρού προβλέπει το Έκτακτο Δελτίοπου εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και κοινοποιεί η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας και στην Αττική

Σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν, αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και σταδιακά στις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και πιθανόν τη νύχτα στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν περιλαμβάνεται και η Αττική. Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία αύριο και την Τετάρτη

Αύριο στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο αναμένεται ύφεση της κακοκαιρίας από τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα όμως οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν. Την Τετάρτη σταδιακά οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα περιοριστούν στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και είναι πιθανό να συνεχιστούν μέχρι τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης.

Δύο νεκροί και τραυματίες από την κακοκαιρία

Στη Σαλαμίνα, μία γυναίκα έχασε τη ζωή τηςαπό κεραυνό. Η 73χρονη γυναίκα εντοπίστηκε από άνδρες της Πυροσβεστικής στη μέση της λεωφόρου Κακιάς Βίγλας.

Θύμα της κακοκαιρίας έπεσε το πρωί και ένας 52χρονος βοσκός, στο Ξηροκάμπι Κυνουρίας όταν χτυπήθηκε από κεραυνό.

Στη Σκάλα Λακωνίας υπήρξαν τραυματισμοί από την κακοκαιρία. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, ένας πολίτης νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα, ενώ οι υπόλοιποι ήταν ελαφρά τραυματισμένοι και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

 

 



00 inkefalonia general ad 300X250