Ιστορία τυπωμένη με μελάνι σε χαρτί!

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012 20:22

Ιστορία τυπωμένη με μελάνι σε χαρτί!

Η ιστορία της Κεφαλονιάς τυπωμένη με μελάνι σε χαρτί! Μια μεγάλη και σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά, βρίσκεται φυλαγμένη στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη Αργοστολίου.Μια κληρονομία από εφημερίδες, που κρύβουν μέσα τους όλη τη νεότερη ιστορία του νησιού, έτσι όπως αυτή καταγράφηκε από τους εκδότες και δημοσιογράφους της εποχής. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Άλλωστε, η πολιτιστική κληρονομιά του νησιού μας είναι τεράστια και ξεκινάει από το 1800!Συναντήσαμε πολλές εφημερίδες, διαβάσαμε για τα θέματα που απασχολούσαν και ήταν στην επικαιρότητα εκείνη την εποχή.

Πλησιάζοντας στη νεότερη εποχή και κοιτάζοντας τις εφημερίδες του '80 και '90 διαβάζουμε καταστάσεις και προβλήματα που απασχολούν ακόμα και σήμερα. «Η μόλυνση του Κουτάβου», το «Κεφαλλονίτικο ποδόσφαιρο και η πρόοδός του» (άλλωστε υπήρχε και αθλητική εφημερίδα από την Κεφαλονιά), οι εκλογές και τα δημοτικά συμβούλια.

Επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και τα ονόματα των εφημερίδων: «Η Σφήκα», Ο Σατανάς», «Η Κόλασις» (εφημερίδες μεταξύ 1864 και 1870), «Η Κάλπη», μέχρι και τα πιο νέα «Για τ' Αργοστόλι», «Αλλαγή Κεφαλονιάς και Ιθάκης», «Λαϊκή Επαρχιακή», «Λαϊκή Επιμόρφωση» (1981- 1990) και πολλές πολλές άλλες που μπορείτε να τις δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες.

Αξίζει τον κόπο να επισκεφτείτε την Κοργιαλένειο και να έρθετε σε επαφή με τις εφημερίδες μιας άλλης εποχής. Στο ψηφιακό αρχείο της Κοργιαλενείου, μπορείτε επίσης να δείτε http://www.corgialenios.gr/library και μέσω διαδικτύου.


{phocagallery view=category|categoryid=109}




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250