Δ/ντής Α΄βάθμιας εκπαίδευσης: «Δεν θα πληρωθούν οι δεδουλευμένες υπερωρίες μέχρι το Φλεβάρη και θα δούμε για τις υπόλοιπες»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2015 09:27

Δ/ντής Α΄βάθμιας εκπαίδευσης: «Δεν θα πληρωθούν οι δεδουλευμένες υπερωρίες μέχρι το Φλεβάρη και θα δούμε για τις υπόλοιπες»

Η Γραμματεία Εκπαιδευτικών Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΠΑΜΕ ενημερώνει πως την Τρίτη 2 Ιούνηπραγματοποιήθηκε η παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να διεκδικηθούν οι απλήρωτες υποχρεωτικές υπερωρίες. Ο Δ/ντής Α΄βάθμιας του Νομού είπε ότι η πρακτική των υπερωριών εφαρμόζεται από χρόνια στα δημοτικά, στο όνομα «να μη μένουν οι μαθητές χωρίς δάσκαλο» και με δεδομένο τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν, κυρίως στις ειδικότητες.

 

Επιβεβαίωσε ότι για χρόνια και μέχρι σήμερα οι συνάδελφοι δεν τις έχουν πληρωθεί, λόγω «γραφειοκρατικών προβλημάτων». Είπε ακόμη ότι τα δεδουλευμένα μέχρι Φλεβάρη δεν υπάρχει περίπτωση να πληρωθούν και ότι «καταβάλλονται προσπάθειες για να πληρωθούν από το Φλεβάρη και μετά». Δεν απάντησε στο ερώτημα γιατί δεν υπήρξε τροποποίηση των προγραμμάτων, ώστε να μην επιβάλλεται ντε φάκτο η απλήρωτη εργασία, ενώ παραδέχτηκε ότι παρά τις κοινοποιήσεις των κενών στο Υπουργείο ουδέποτε καλύφθηκαν.

Η Γραμματεία Εκπαιδευτικών Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΠΑΜΕ καλεί τον κλάδο να σταματήσει να αποδέχεται και να ανατρέψει τις εργασιακές συνθήκες γαλέρας, να σταματήσει την υποκρισία και την τρομοκρατία. Η συγκυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) αντί να φροντίσει να πληρωθεί το σύνολο των δεδουλευμένων και να καλυφθούν με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τα κενά εκπαιδευτικών συνεχίζει απαράλλαχτα το εργασιακό αίσχος των προηγούμενων σαν να μην τρέχει τίποτε. Άλλωστε η πολιτική της ΕΕ «λύνει» τα προβλήματα με την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, τη ντε φάκτο αύξηση του ωραρίου (που κατά τον ΟΟΣΑ στην Ελλάδα είναι μικρό!!!), με τη γενίκευση της «κοινωφελούς εργασίας» και στην εκπαίδευση, με την υποβάθμιση της ίδιας της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Κι όλα αυτά γίνονται τα τελευταία χρόνια παράλληλα με υποβαθμίσεις σχολείων, υπερμεγέθη τμήματα μαθητών κλπ.

Το ΠΑΜΕ θεωρεί ότι ο τοπικός Σύλλογος Δασκάλων πρέπει να τοποθετηθεί για το ζήτημα. Οι δρόμοι που ανοίγουν είναι πολύ επικίνδυνοι. Η καθιέρωση της απλήρωτης εργασίας, η επέκταση του ωραρίου των δασκάλων και των ειδικοτήτων στην πράξη, η διαιώνιση της αδιοριστίας είναι κάποιοι από αυτούς. Να μην επιτρέψουμε να συνεχίσει η κλοπή και ο εκβιασμός σε βάρος μας. Να ισχυροποιηθεί το ΠΑΜΕ, το ταξικό ρεύμα που διεκδικεί τις σύγχρονες ανάγκες.

Απαιτούμε:

  1. 1.Να πληρωθεί εδώ και τώρα το σύνολο των δεδουλευμένων.
  2. 2.Πλήρης κάλυψη των κενών της νέας χρονιάς με μαζικούς μόνιμους διορισμούς.
  3. 3.Τμήματα το πολύ με 15 μαθητές στην α΄βάθμια.
  4. 4.Εξίσωση του ωραρίου της α΄βάθμιας με εκείνο της β΄βάθμιας.




00 inkefalonia general ad 300X250