Με επιτυχία ο εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας Δεξά στην Ιθάκη.

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2012 10:51

Με επιτυχία ο εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας  Δεξά στην Ιθάκη.

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεφαλονιάς – Ιθάκης με την συνδρομή του Υπολιμεναρχείου Ιθάκης και την συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Ιθάκης πραγματοποίησε την Πέμπτη 07.06.2012 εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας Δεξά. Σημαντική βοήθεια στην οργάνωση προσέφερε ο Δήμος Ιθάκης.

Στελέχη του Υπολιμεναρχείου Ιθάκης και εκπαιδευτικοί, ενημέρωσαν τα παιδιά για την ανάγκη προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, για την προσφορά των θαλασσών και τους τρόπους που ο καθένας μας μπορεί να τις προστατέψει.

Η συμμετοχή 80 μικρών εθελοντών είχε συμβολικό αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα, αναδεικνύει την αξία της εθελοντικής προσφοράς για την προστασία του περιβάλλοντος. Καθάρισαν την παραλία, συγκέντρωσαν 25 σακκούλες με απορρίμματα και στέλνουν το μήνυμα για καθαρές θάλασσες και ακτές.

Στόχος των δράσεων μας, που πλέον έχουν γίνει θεσμός, εκτός από την καθαριότητα των παραλιών, είναι και η ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και η ανάδειξη της συμβολής του στην ποιότητα της ζωής μας.

Συνεχίζουμε την δράση μας, προστατεύουμε το περιβάλλον.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Αναπλ. Γραμματέας

Φωκάς Διονύσης Καρφίτσας Γιώργος