Δόθηκαν διευκρινίσεις για δηλώσεις Φ.Π.Α. των αγροτών

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 08 Φεβρουαρίου 2015 07:39

Δόθηκαν διευκρινίσεις για δηλώσεις Φ.Π.Α. των αγροτών

Mε ανακοίνωσή της η Γ.Γ. Δ.Ε. διευκρινίζει οτι: Μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου 2015:   α) Οι αγρότες του κανονικού καθεστώτος, που ασχολούνται αποκλειστικά με την αγροτική εκμετάλλευση ως ετήσια δήλωση υποβάλλουν την δήλωση ΦΠΑ της τελευταίας φορολογικής περιόδου του έτους 2014 και δηλώνουν σε αυτή τα στοιχεία όλου του έτους συγκεντρωτικά. Δεν θα χρησιμοποιηθεί δηλαδή ειδικό έντυπο.

β) Οι αγρότες, για λόγους τεχνικούς, θα πρέπει να υποβάλλουν μηδενικές (κενές) τις  δηλώσεις ΦΠΑ των προηγούμενων φορολογικών περιόδων του έτους 2014.Για την υποβολή των μηδενικών αυτών δηλώσεων δε θα επιβληθούν πρόστιμα από την διοίκηση, ακόμα και αν το σύστημα τις αναγνωρίζει ως εκπρόθεσμες.

γ)Δηλώσεις ΦΠΑ για τις φορολογικές περιόδους του 2014, που υποβλήθηκαν από τους αγρότες, αν και δεν υπήρχε υποχρέωση, γίνονται αποδεκτές
 δ) Όταν το αποτέλεσμα των παραπάνω  δηλώσεων  των αγροτών είναι χρεωστικό, ο τυχόν μη καταβληθείς φόρος, θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου 2015 χωρίς τόκους και πρόστιμο . Στην περίπτωση αυτή, για τη διαγραφή των τυχόν τόκων και προστίμων, απαιτείται αίτηση του φορολογούμενου προς τον Προϊστάμενο της αρμόδιας Δ.Ο.Υ.



00 inkefalonia general ad 300X250