Δελτίο Τύπου ΔΗΜΑΡ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012 07:38

Δελτίο Τύπου ΔΗΜΑΡ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΠαρακολουθήσαμε, σήμερα, 27 Μαϊου την διακαναλική συνέντευξη του Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ και διαπιστώσαμε –ακόμη μια φορά-ότι ο κ.Βενιζέλος έχει το χάρισμα του λόγου, αλλά δεν πείθει διότι αυτός προσωπικά και το κόμμα του απέδειξαν μια ,κατ εξακολούθηση βαρύτατη ασυνέπεια ανάμεσα σε λόγια και σε έργα.Ο κ. Βενιζέλος δεν πείθει ότι εννοεί αυτά που λέει, δεν πείθει ότι τα λόγια θα γίνουν με συνέπεια πράξεις, διότι αυτός προσωπικά, τα στελέχη του κόμματος και το ΠΑΣΟΚ συνολικά, άλλα μας έλεγαν και μας έταζαν και άλλα κάνανε!


Τι μας πείθει ότι πλέον έχουν «αλλάξει μυαλά» κι ότι τώρα είναι αλλιώς τα πράγματα;
Ακόμη τίποτα! Τίποτα απολύτως! Και έχουμε και σημάδια περί του αντιθέτου!


Παρακολουθούμε ,επίσης, τον διαγκωνισμό ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την Ν.Δ. Εκτιμούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται μάλλον μάταια να βρει έναν κοινό παρανομαστή σε όλα αυτά που ισχυρίζονται οι διάφορες τάσεις που τον απαρτίζουν και προσπαθεί με προεκλογικές τακτικές που έρχονται από τις χειρότερες παραδόσεις της Αριστεράς να οδηγήσει τα πράγματα εκεί που επιθυμεί .Από την άλλη, η Ν.Δ., κάτω από τη σημαία του «κεντροδεξιού μετώπου» επαναφέρει τον «κομμουνιστικό κίνδυνο», έχει ξορκίσει τις μεγάλες δικές της ευθύνες για το σημερινό κατάντημα του τόπου και... υπόσχεται πολλά! (Αλλά για την αντοχή της στις «πιέσεις» αν κα ι όταν αναλάβει κυβέρνηση έχουμε τις αμφιβολίες μας! )
Επί της ουσίας:
Δεν είναι δυνατόν οι πολίτες της χώρας μας να βιώνουν «κάθε τρεις και λίγο» τον τρόμο για το αύριο.
Να τρομοκρατούνται την ημέρα με σενάρια για την «συντέλεια της δραχμής» και την απόλυτη φτώχεια και το βράδυ να βιώνουν τον εφιάλτη της επερχόμενης εξοντωτικής υπερφορολόγησης.
Η περαιτέρω αφαίμαξη των εισοδημάτων των φτωχών λαϊκών στρωμάτων , αλλά και της μεσαίας τάξης πρέπει να τερματιστεί άμεσα, διότι εκτός των άλλων βαθαίνει την ύφεση και καθιστά την επίτευξη των μνημονιακών στόχων ανέφικτη !


Η ελληνική κοινωνία χρειάζεται λίγο χρόνο-και αυτόν πρέπει η επόμενη κυβέρνηση να τον διεκδικήσει από τους Εταίρους μας και δανειστές μας-προκειμένου να δημιουργηθεί ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα κι ένας αποτελεσματικός φοροεισπρακτικός μηχανισμός, να προκληθούν «ενέσεις ρευστότητας», να καταρτιστεί ένα ρεαλιστικό Αναπτυξιακό σχέδιο...


Δεν εννοούμε ότι προσερχόμενοι στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας πρέπει να πηγαίνουμε με σκυμμένο το κεφάλι. Αυτό δεν ταιριάζει στο ήθος της Αριστεράς! Πρέπει, όμως, να πηγαίνουμε καλά προετοιμασμένοι, με τεκμηριωμένες προτάσεις και με γνώση του βάθους των επιχειρημάτων της άλλης πλευράς.
Και με τίποτα δεν δικαιούμαστε να παίξουμε «κορώνα-γράμματα» την παραμονή της χώρας μας στο Ευρώ!
Αλλά οι λαοί κα ι οι κυβερνήσεις της Ευρώπης πρέπει να καταλάβουν ότι αυτός ο δρόμος που μέχρι τώρα η χώρα μας βάδισε είναι πλέον αδιάβατος και η επιμονή σε αυτόν θα οδηγήσει τον λαό μας σε τρομακτική ανεργία και φτώχεια-κάτι που δεν μπορεί να αποδεχθεί η αυριανή κυβέρνηση.
Χρειάζεται άλλη « γραμμή πλεύσης»!


Χρειάζονται επειγόντως Αναπτυξιακός σχεδιασμός, αναδιάρθρωση του Κράτους σε κρίσιμους-κατ αρχάς τομείς- και χρήματα για την Ανάπτυξη.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250