Τα αιτήματα της Επιτροπής Αγώνα Λειβαθούς για την Υγεία

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014 11:03

Τα αιτήματα της Επιτροπής Αγώνα Λειβαθούς για την Υγεία

Η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Λειβαθούς, συνεχίζοντας τον αγώνα για το δικαίωμα του λαού της περιοχής σε αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, οργάνωσε συνέλευση φορέων και κατοίκων  στο αμφιθέατρο του δημοτικού σχολείου Κεραμειών.

Αφού έγινε ουσιαστική συζήτηση επάνω στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας και εμπλουτίστηκε το πλαίσιο της επιτροπής αγώνα, αποφασίστηκε:

Να οργανώσει τον αγώνα για την διεκδίκηση των παρακάτω αιτημάτων.

Να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας και συμβολικό κλείσιμο των γκισέ των εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 07:30 το πρωί.

Να παραδοθεί το παρακάτω πλαίσιο στη διοίκηση του νοσοκομείου.

Πλαίσιο αιτημάτων

  •        Καμία επιχειρηματική δράση στο χώρο της υγείας.
  •        Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αποκλειστικά χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό. Καμία συγχώνευση ή κατάργηση νοσοκομείων, κλινικών και τμημάτων.
  •        Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, εξετάσεις, θεραπείες, υγειονομικό υλικό σε όλους χωρίς προϋποθέσεις.
  •        Χορήγηση βιβλιαρίου ασθενείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε όλους τους ανέργους, ανασφάλιστους, μετανάστες και τις οικογένειές τους.
  •        Ανάπτυξη  Δημόσιων και Δωρεάν Κέντρων Υγείας στα χωριά και στον δήμο, που θα λειτουργούν όλο το 24ωρο. Θα παρέχουν δωρεάν Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε όλους με προσανατολισμό την πρόληψη. (Κανένα χωριό χωρίς αγροτικό γιατρό, να μην υπάρχουν πληθυσμιακά κριτήρια για την λειτουργία των αγροτικών ιατρείων.  Ειδικά για το αγροτικό ιατρείο των Κεραμειών να υπάρξει άμεση τοποθέτηση αγροτικού γιατρού ώστε να μπορεί να λειτουργεί σε καθημερινή βάση τουλάχιστον κατά της ημέρες που λειτουργούν τα σχολεία).
  •        Η συνταγογράφηση των φαρμάκων να γίνεται με κριτήριο την αποτελεσματικότητά τους, με βάση την επιστημονική γνώση του γιατρού.
  •        Δημιουργία δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών κατ' οίκον νοσηλείας σε κάθε δημόσιο νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας με κρατική χρηματοδότηση.
  •        Κρατική χρηματοδότηση για την παροχή των υπηρεσιών (καθαριότητα, μαγείρεμα κ.λπ.), του «Βοήθεια στο σπίτι» σε όλους όσοι έχουν ανάγκη, δωρεάν, χωρίς εξαιρέσεις και περιορισμούς μέσα από τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων.
  •        Μαζικές προσλήψεις προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων για την πλήρη στελέχωση των δημόσιων μονάδων Υγείας - Πρόνοιας και του ΕΟΠΥΥ, με μόνιμη, πλήρη και αποκλειστική απασχόληση για την επαρκή κάλυψη όλων των αναγκών. Καμία απόλυση εργαζομένων.
  •        Να καταργηθεί ο περιορισμένος αριθμός των εξετάσεων στο νοσοκομείο στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ.



00 inkefalonia general ad 300X250