Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κεφαλονιάς: «Είμαστε στο έλεος του Θεού και ζητάμε μόνο τη βοήθεια του Θεού»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2014 21:22

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κεφαλονιάς: «Είμαστε στο έλεος του Θεού και ζητάμε μόνο τη βοήθεια του Θεού»

Το Δ.Σ. του  Σωματείου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, κάλεσαν σήμερα το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου και είπαν σοβαρά πράγματα για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Νοσοκομείο και η οποία – όπως τόνισαν σε όλους τους τόνους – δεν είναι καθόλου καλή. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Για την ακρίβεια, ούτε, λίγο, ούτε πολύ, η Σουζάνα Πεφάνη, η Βάσω Βουτσινά, ο Βαγγέλης Δελλαπόρτας και ο Κώστας Τσιμάρας, που βρέθηκαν στο πάνελ και μίλησαν είπαν πως το Νοσοκομείο αυτή τη στιγμή είναι υπό…  διάλυση!

Μια κατάσταση δηλαδή εντελώς διαφορετική από αυτήν που είχε παρουσιάσει ο διοικητής του Νοσοκομείου Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος, δύο μήνες  πριν, όταν είχε και εκείνος δώσει συνέντευξη Τύπου και παρουσίασε τα πράγματα σε μία πιο… αισιόδοξη μορφή.

Από το ξεκίνημα της Συνέντευξης Τύπου, οι  κουβέντες των ομιλητών, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο, έπεφταν σαν… τσεκουριές!

Ο Βαγγέλης Δελλαπόρτας, Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, μίλησε για τις τεχνικές ελλείψεις που υπάρχουν στο Νοσοκομείου, καθώς τόνισε πως η Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου υπολειτουργεί.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η  Βάσω Βουτσινά, η οποία τόνισε πως: «Είναι ζήτημα χρόνου, το νοσοκομείο να ιδιωτικοποιηθεί ή να κλείσει. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο είναι πολλά. Τα Νοσηλευτικό προσωπικό είναι στην χειρότερη κατάσταση που ήταν ποτέ και δουλεύει χωρίς ρεπό. Οι πρώτες βοήθειες είναι σε οριακή κατάσταση, ενώ στο τμήμα Ψυχικής Υγείας, πήραν τον μοναδικό νοσηλευτή που υπήρχε και πλέον 300 άτομα στην ψυχική υγεία βρίσκονται χωρίς νοσηλευτή. Η αιμοδοσία δεν έχει καθόλου προσωπικό και δεν καλύπτεται από γιατρό. Η οφθαλμίατρος σύντομα φεύγει, Ωριλά και Δερματολόγος δεν υπάρχουν και κάποιος που χρειάζεται αυτές τις ειδικότητες πρέπει να πάει έξω και να πληρώσει 50 ευρώ. Το θυρωρείο δεν λειτουργεί. Όποιος θέλει μπαίνει, όποιος θέλει βγαίνει ειδικά το βράδυ, ενώ μέχρι τέλος του χρόνου φεύγει και άλλο προσωπικό. Το Νοσοκομείο αυτή τη στιγμή είναι υπό διάλυση και αν δουλεύει ακόμα, είναι χάρη στον  παράγοντα άνθρωπο. Είμαστε στο έλεος του Θεού και ζητάμε μόνο τη βοήθεια του Θεού»

Η κα Βουτσινά τόνισε επίσης πως «είμαστε αντίθετοι στο κλείσιμο οποιασδήποτε σχολής»  εννοώντας την ΕΠΑΣ Νοσηλευτών.

«Θέλουμε αξιολόγηση, αλλά μόνο αν είναι σωστή»

Από την πλευρά το ο Κώστας Τσιμάρας, δήλωσε πως: «Έχει αποδυναμωθεί πολύ το Νοσοκομείο» και αναφέρθηκε εκτενώς στην αξιολόγηση, στην οποία όπως τόνισε το Σωματείο δεν την αποδέχεται.

«Θέλουμε την αξιολόγηση, αλλά θέλουμε αυτή να είναι σωστή. Η συγκεκριμένη θέλει να οδηγήσει το 15% των εργαζομένων που μέσω της αξιολόγησης θα βαθμολογηθούν ως ανεπαρκείς, στην διαθεσιμότητα και τον Καιάδα».

Ο κ. Τσιμάρας τόνισε επίσης ότι γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί επιτροπή αγώνα για την Υγεία στην Κεφαλονιά.

Καταγγελία έκανε η κ. Σουζάνα Πεφάνη, η οποία δήλωσε πως Κόβονται 107.000 ευρώ από 18 περιφερειακά Νοσοκομεία για να πάνε στο Νοσοκομείο της Αρτας και να εξυπηρετήσουν πολιτικά συμφέροντα. Μάλιστα παρουσίασε και τα συγκεκριμένα έγγραφα τα οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω.

«Ο Διοικητής είναι όλα τα λεφτά»

Ειδική αναφορά, πάντως έγινε και για τον διοικητή του Νοσοκομείου Παναγιώτη Ζαφειρόπουλο, καθώς όπως είπε η κα Βουτσινά: «Ο Διοικητής είναι όλα τα λεφτά. Είναι εκφραστής της πιο σκληρής οικονομικής πολιτικής που εφαρμόστηκε ποτέ στο Νοσοκομείο. Θα του πούμε να σέβεται τον τόπο που τον φιλοξενεί. Η συμπεριφορά του προς τρίτους είναι η χειρότερη».

Μάλιστα και οι τέσσερις, ανέφεραν και το παράπονο πως δεν ενημερώνονται για τα οικονομικά του Νοσοκομείου, παρά το γεγονός ότι ακόμα τους χρωστάνε μισθούς και παρά το γεγονός ότι ο διοικητής είχε δημόσια ανακοινώσει πως το Νοσοκομείο πήρε 350.000 ευρώ για να καλύψει τις ανάγκες του μέχρι τέλος του έτους.

Στην συνέντευξη Τύπου παρενέβη και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιώργος Γαβρίλης, ο οποίος στάθηκε αλληλέγγυος στα προβλήματα του Νοσοκομείου.

Τέλος έγινε έκκληση για αίμα, καθώς στο Λαϊκό Νοσοκομείο υπάρχουν 60 ασθενείς με Μεσογειακή Αναιμία  που χρειάζονται επειγόντως αίμα.

Παρακάτω ακούστε όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη


Online recording software >>

 DSC 0007DSC 0010DSC 0011DSC 0012DSC 0013DSC 0015DSC 0017DSC 0018DSC 0022DSC 0023DSC 0025DSC 0026DSC 0027DSC 0028DSC 0029




00 inkefalonia general ad 300X250