Μιχάλης Χρυσοχοϊδης:«Υπάρχει πρόοδος»-Η αισιοδοξία και οι δεσμεύσεις του Υπουργού

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014 16:03

Μιχάλης Χρυσοχοϊδης:«Υπάρχει πρόοδος»-Η αισιοδοξία και οι δεσμεύσεις του Υπουργού

Αισιόδοξος για την πορεία των έργων και με την πεποίθηση ότι «λύθηκε οριστικά το πρόβλημα των Εργατικών Κατοικιών στο Ληξούρι», εμφανίστηκε σήμερα το μεσημέρι ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μετά τη σύσκεψη που είχε στο δημαρχιακό Μέγαρο, με τον δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση, τον αντιπεριφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα, τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων Διονύση Λυκούδη και τις τεχνικές υπηρεσίες του Νομού. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Ο κ. Χρυσοχοϊδης στην ενημέρωση που έκανε στους δημοσιογράφους τόνισε μεταξύ άλλων πως «Υπάρχει πρόοδος στις δημόσιες υποδομές που έχουμε αναλάβει να κατασκευάσουμε» και εν συνεχεία δήλωσε ότι: «προχωράμε στην κατασκευή και νέων έργων που έχουν να κάνουν με το οδικό δίκτυο της Παλικής και τους κοινόχρηστους χώρους στο Ληξούρι. Η  Κεφαλονιά έχει την ευκαιρία να φτιάξει ελκυστικές υποδομές».  

«Λύθηκε το πρόβλημα των Εργατικών Κατοικιών»

Ο Υπουργός επεσήμανε πως πλέον λύθηκε το πρόβλημα των Εργατικών Κατοικιών στο Ληξούρι, καθώς : «προχωράμε με κοινή υπουργική απόφαση προκειμένου να δημοπρατήσουμε την κατασκευή των Εργατικών Κατοικιών, ώστε να κατασκευαστούν σύγχρονες κατοικίες στο Ληξούρι . Επιτέλους το πρόβλημα αυτό θα λυθεί. Ολοκληρώνονται επίσης οι διαδικασίες μελέτης επισκευής των σχολείων, προχωράει η κατασκευή στο λιμάνι του Ληξουρίου και του χρόνου το καλοκαίρι θα είναι πλήρες.

Παράλληλα, τον Φλεβάρη θα προκηρύξουμε την επισκευή και συμπλήρωση των υποδομών του λιμανιού του Αργοστολίου. Η προσπάθειά μας αποδίδει καρπούς και επιλύει προβλήματα. Φεύγω με την διαπίστωση ότι τα έργα προχωράνε».

Ο κ. Χρυσοχοϊδης σε ερώτηση για το αν υπάρχουν καθυστερήσεις στα έργα απάντησε πως: Στα βασικά έργα δεν υπάρχουν καθυστερήσεις, αλλά και όπου υπάρχουν είμαστε υποχρεωμένοι να τις προλαβαίνουμε», ενώ σε άλλη ερώτηση για το έργο του Χάρακα ο Υπουργός απάντησε ως εξής: «Η Περιφέρεια είναι αυτή που εκτελεί το έργο του Χάρακα.  Η  εταιρία που έχει αναλάβει να υλοποιήσει το έργο την  πρέπει να “τρέξει” βάσει του χρονοδιαγράμματος και να κλείσει το ζήτημα των συμβατικών υποχρεώσεων που έχει».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Υπουργό λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Η Κεφαλονιά οφείλει να ευγνωμονεί τον Χρυσοχοϊδη. Έχει πάρει πάνω του την Κεφαλονιά».

Κατόπιν, ο κ. Χρυσοχοίδης, είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με κατοίκους της Παλικής που είχαν φτάσει στο Δημαρχείο για να ενημερωθούν από «πρώτο χέρι» για την πορεία των έργων στην σεισμόπληκτη περιοχή τους.

Το γενικότερο  κλίμα, πάντως  στο Δημαρχιακό Μέγαρο ήταν κάτι παραπάνω από…  ευχάριστο, μένει βέβαια να υλοποιηθούν οι εξαγγελίες του Υπουργού και να μην μείνουμε για μία ακόμη φορά στο λόγια!

Παρακάτω οι δηλώσεις του Υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, του Δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση, του Αντιδημάρχου Διονύση Λυκούδη και του αντιπεριφεριάρχη Παναγή Δρακουκλόγκωνα.

 https://www.youtube.com/watch?v=iEk8iOMZaeY

DSC 0549DSC 0553DSC 0556DSC 0561DSC 0565DSC 0569




00 inkefalonia general ad 300X250