Προσάραξε στους Βαρδιάνους το Ρωσικό ιστιοφόρο «Αγιος Πέτρος» (ανανεωμένο)

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014 21:11

Προσάραξε στους Βαρδιάνους το Ρωσικό ιστιοφόρο «Αγιος Πέτρος» (ανανεωμένο)

Με ανακοίνωσή τους οι Λιμενικές Αρχές αναφέρουν για το περιστατικό της προσάραξης του ρωσικού ιστιοφόρου στους Βαρδιάνους 

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας για περιστατικό πιθανής ακυβερνησίας του Ι/Φ ''SVT PETR'' σημαίας Ρωσίας, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της ν. Βαρδιανών.

Άμεσα στο σημείο κατέπλευσε πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισε το ''SVT PETR'' προσαραγμένο στην ανωτέρω νήσο, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους. Ανωτέρω επιβαίνοντες παρελήφθησαν από τη ΛΑΝΤΖΑ ''ΑΝΕΜΟΣ'' Τ. Αργοστολίου 161 και μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αργοστολίου, ενώ πραγματοποιήθηκε απάντληση πετρελαίου και λιπαντικών προς αποφυγή θαλάσσιας ρύπανσης.

Από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι προσκομίσεως βεβαίωσης αποκατάστασης της βλάβης.

 

Αρχική Ενημέρωση

Ενημερωθήκαμε πως το ρωσικό ιστιοφόρο «Αγιος Πέτρος», που βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες στο λιμάνι του Αργοστολίου, την ώρα που αναχωρούσε από την Κεφαλονιά και λόγω των ισχυρών ανέμων  που έπνεαν στην περιοχή προσάραξε στους Βαρδιάνους.

Στο ιστιο φόρο βρίσκονται δύο ναύτες και αυτή τη στιγμή σπεύδει σκάφος του Λινενικού, αλλά και ρυμουλκό για να βοηθήσουν στην προσπάθεια αποκόλλησης.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια πληροφορία, ότι από το συμβάν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός.

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250