Έντονες αντιδράσεις από μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου για τα εύσημα του Προέδρου στον Σαμαρά

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014 14:08

Έντονες αντιδράσεις από μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου για τα εύσημα του Προέδρου στον Σαμαρά

[blockquote class="{classname}"]{Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε στο Διοκητικό Συμβούλιο αλλά και σε μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Κεφαλονιάς δημοσίευση επιστολής του Προέδρου του Συλλόγου κ. Παναγή Καππάτου απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό, όπου ο πρώτος αναφέρονταν με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια στον Αντώνη Σαμάρα για την απαλλαγή της Κεφαλονιάς από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ. Σε ανακοίνωση τους ο Γραμματέας, ο Αντιπρόεδρος και ακόμη δέκα μέλη του Συλλόγου «αδειάζουν» τον Πρόεδρο για την ανακοίνωσή του , υποστηρίζοντας ότι απηχέι προσωπικές του απόψεις και ότι η αποστολή της έγινε εν αγνοία τους}[/blockquote]

  • Αναλυτικά η ανακοίνωση εναντίον του κου Καππάτου

Η δημοσιευθείσα στις 27.8.2014 επιστολή που υπογράφει ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κεφαλληνίας εξ ονόματος του Δικηγορικού Συλλόγου Κεφαλληνίας και την απευθύνει στον Πρωθυπουργό της Χώρας με την οποία τον ευχαριστεί για την εξαγγελθείσα « απαλλαγή» από τον ΕΝΦΙΑ της Κεφαλονιάς για το έτος 2014 απηχεί τις προσωπικές απόψεις του συντάκτη και αποστολέα της εν λόγω επιστολής.

Η εν λόγω επιστολή με το περιεχόμενο και το ύφος που την διέπει συντάχθηκε και απεστάλη στα ΜΜΕ ερήμην των συλλογικών οργάνων του Δικηγορικού Συλλόγου Κεφαλληνίας.

Η πλειοψηφία των δικηγόρων, όπως και των λοιπών ελευθέρων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολουμένων και των εργαζομένων υφίσταται μια βάρβαρη, ανελέητη φορομπηχτική, φοροληστρική πολιτική, μέρος της οποίας είναι και η επιβολή από την συγκυβέρνηση του ΕΝΦΙΑ, που στόχο έχει τα βάρη της οικονομικής κρίσης να φορτωθούν στον λαό προκειμένου να βγούν από την κρίση αλώβητοι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί – μονoπωλιακοί όμιλοι.

Από αυτήν την πλευρά δεν νιώθουμε καμία ανάγκη να εκφράσουμε τις « ευχαριστίες » μας για την μονιμοποίηση του τάχα « έκτακτου» χαρατσιού με το οποίο καλείται ο ελληνικός λαός να πληρώνει εφ όρου ζωής ενοίκιο για το σπίτι που απέκτησε με κόπους και θυσίες και ταυτόχρονα με την διεύρυνση του και την επιβολή του για πρώτη φορά στα αγροτεμάχια, στα οικόπεδα και στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

Ο λαός καλείται να πληρώσει ενοίκιο για τα αγροτεμάχια του ενώ παράλληλα προβλέπονται προκλητικές ελαφρύνσεις από τον φόρο αυτό για τις βιομηχανίες, τα μεγάλα ξενοδοχεία και τις off shore εταιρείες. Ακόμη και στην επιστολή που απέστειλε στον Πρωθυπουργό της Χώρας ο ΔΣΚ, με την οποία ζητούνταν η απαλλαγή της Κεφαλονιάς από τον ΕΝΦΙΑ για το 2014, η Αντιπρόεδρος του ΔΣΚ είχε διαφωνήσει ριζικά, εκφράζοντας την άποψη ότι το μέτρο επιβολής ΕΝΦΙΑ είναι παράνομο και αντισυνταγματικό, καθόσον μονιμοποιείται η επιβολή ενός επιπρόσθετου χαρατσιού, εις βάρος ολόκληρου του ελληνικού λαού.

Αργοστόλι, 28-8-2014

Σταματούλα Δελακά, Αντιπρόεδρος του ΔΣΚ.
Ελευθέριος Κρητικός, Γραμματέας του ΔΣΚ.
Ιωάννης Γαβριελάτος, δικηγόρος, μέλος του ΔΣΚ.
Γιάννης Κουρούκλης δικηγόρος, μέλος του ΔΣΚ.
Παναγής Γερολυμάτος, μέλος του ΔΣΚ.
Διονύσης Βάλσαμος, μέλος του ΔΣΚ.
Γκρατσιέλα Μικελέτη, μέλος του ΔΣΚ.
Μαγδαληνή Γεωργάτου, μέλος του ΔΣΚ.
Μαρία Δρακάτου, μέλος του ΔΣΚ.
Αθανάσιος Σιμωτάς, μέλος του ΔΣΚ.
Διονυσία Βιτωράτου, μέλος του ΔΣΚ.
Κυριακή Παπαδοπούλου, μέλος του ΔΣΚ.
  • Η ανακοίνωση που προκάλεσε τις αντιδράσεις από τον Πρόεδρο του Συλλόγου

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κεφαλληνίας σας εκφράζει τις ευχαριστίες του για την άμεση προσωπική σας παρέμβαση στην από 5 Αυγούστου 2014 επιστολή που σας αποστείλαμε για την απαλλαγή πληρωμής ΕΝΦΙΑ για τους πολίτες της Κεφαλονιάς το έτος 2014, λόγω των δυσμενών συνεπειών που δημιουργήθηκαν στους πολίτες της Κεφαλονιάς από τους καταστρεπτικούς σεισμούς.

Η κίνηση αυτή αποτελεί απόδειξη συνέπειας των εξαγγελιών σας και προσωπικής σας κοινωνικής και πολιτικής ευαισθησίας.

                                                       Με τιμή

 Παναγής Καππάτος

Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Κεφαλληνίας

inkefalonia newsroom




00 inkefalonia general ad 300X250