«Ανοίγει» πρόγραμμα με 400 νέες θέσεις εργασίας στην Κεφαλονιά!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2012 11:07

«Ανοίγει» πρόγραμμα με  400 νέες θέσεις εργασίας στην Κεφαλονιά!

Πρόγραμμα που θα δώσει εργασία σε 400 Κεφαλλονίτες, ετοιμάζεται να βγει στην κυκλοφορία, δίνοντας «ανάσα» σε συμπολίτες μας στις δύσκολες εποχές που διανύει ο τόπος.
 

Το πρόγραμμα μπήκε στην Κεφαλονιά μετά από το μνημόνιο που υπογράφηκε μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Κουρή και της πρώην  Υπουργού  Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κας  Λούκας Κατσέλη.
Το πρόγραμμα θα το τρέχουν εθελοντικές οργανώσεις και θα άφορα άτομα που είναι ήδη εγγεγραμμένα στο ΟΑΕΔ και διαθέτουν κάρτα ανεργίας. Ο μισθός θα είναι 625 ευρώ συν  την ασφάλεια των εργαζομένων και θα έχει διάρκεια πέντε μήνες.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει να τρέχει μόλις υπογραφούν οι συμβάσεις και οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ ώστε να διασφαλιστεί η αξιοκρατία.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Κεφαλονιάς θα πάρει 177 από τις 400 θέσεις εργασίας του προγράμματος. Ο πρόεδρός του Χαράλαμπος Μοσχόπουλος αναφορικά με το πρόγραμμα τόνισε: «Ο σκοπός του Συλλόγου μας ήταν και είναι να προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε θέσεις  εργασίας για τους συμπολίτες μας και το αναλάβαμε με την διαβεβαίωση της Υπουργού κας. Λούκα Κατσέλη  ότι δεν θα μείνουν λεφτά στους  Συλλόγους.
Αυτός ήταν και ένας από τους  λόγους που δεχθήκαμε και προτείναμε δράσεις για την απασχόληση ανέργων συμπολιτών μας. Ελπίζουμε πάντα στο καλύτερο αποτέλεσμα και σαφώς εμείς ως εθελοντές θα υποστηρίξουμε το πρόγραμμα με όλες μας τις δυνάμεις. Η ανάληψη τόσο πολύ σοβαρών και απαιτητικών προγραμμάτων από τον Σύλλογό μας, πραγματοποιήθηκε διότι στηριχθήκαμε στον κ. Σωτήρη Κουρή Αντιπερειφεριάρχη και στους πανάξιους συνεργάτες του τμήματος Ανάπτυξης με επικεφαλής της κα. Λάντου Αλεξάνδρα».  

Περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ανακοινωθούν στο διαδίκτυο τις προσεχείς ημέρες και το inkefalonia.gr θα παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις για σας ενημερώσει σχετικά.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250