Διαμαρτυρία - καταγγελία για την αιφνίδια μετακίνηση δύο οδηγών ασθενοφόρου του Κ.Υ. Σάμης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014 08:04

Διαμαρτυρία - καταγγελία για την αιφνίδια μετακίνηση δύο οδηγών ασθενοφόρου του Κ.Υ. Σάμης

Έχουμε πληροφορηθεί για την αιφνίδια μετακίνηση των δυο οδηγών Ασθενοφόρου του Κ.Υ. ΣΑΜΗΣ στο Αργοστόλι και στο Ληξούρι. Το Κ.Υ. ΣΑΜΗΣ, το οποίο εξυπηρετεί τις Δημοτικές Ενότητες Σάμης, Πυλάρου και Ερίσσου, πολλές φορές και τη Δημοτική Ενότητα Πόρου, έχει υποστεί περικοπές στο προσωπικό (νοσηλευτές, καθαρίστριες) με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία και την αδυναμία του να διεκπεραιώσει τις τρείς βάρδιες. Οι κάτοικοι της περιοχής μένουν εντελώς ακάλυπτοι σε περίπτωση που Προκύψει κάποιο σοβαρό περιστατικό, το οποίο θα χρήζει άμεσης βοήθειας.Ενόψει δε της τουριστικής περιόδου που ήδη ξεκίνησε, μικρά ή μεγάλα ατυχήματα είναι συχνά και τις περισσότερες φορές αφού δοθούν οι πρώτες βοήθειες στο Κ.Υ. Σάμης, απαιτείται η άμεση μεταφορά με ασθενοφόρο στο Αργοστόλι.

Επίσης ένα μεγάλο πρόβλημα που υπήρχε και επιδεινώθηκε από τους σεισμούς του Ιανουαρίου του 2014, είναι η ακαταλληλότητα του οδικού δικτύου,κυρίως της Ερίσσου, όπου η μόνη διαδρομή από Φισκάρδο & Αργοστόλι έχει αυξηθεί κατά μισή ώρα.

Όλοι εμείς οι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών ως φορολογούμενοι πολίτες του Ελληνικού κράτους απαιτούμε την άμεση κάλυψη των θέσεων των οδηγών του ασθενοφόρου, το οποίο είναι απαραίτητο για την άμεση επέμβαση και διακομιδή ασθενών στο κεντρικό νοσοκομείο του νησιού και την άμεση κάλυψη νοσηλευτικού προσωπικού στο Κ.Υ. ΣΑΜΗΣ.

 

Πολιτιστικός Σύλλογος Σάμης «Ο ΑΙΓΙΑΛΟΣ»
Πολιτιστικός Σύλλογος Ζερβάτων «ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ»
Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ.Ευφημίας «ΦΑΝΑΡΙ»
Σύλλογος Πυλάρου «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ»
Πολιτιστικός & Περιβαντολογικός Σύλλογος Ερίσσου «ΑΣΤΕΡΙΣ»
Αθλητικός Όμιλος Σάμης
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σάμης
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Σάμης
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Λυκείου Σάμης


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250