Στο Αργοστόλι κατέβηκαν οι Ρισιάνοι διαμαρτυρόμενοι για το οδικό δίκτυο της περιοχής (Video/Εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014 13:36

Στο Αργοστόλι κατέβηκαν οι Ρισιάνοι διαμαρτυρόμενοι για το οδικό δίκτυο της περιοχής (Video/Εικόνες)

Αυτοκινητοπομπή με κατοίκους των περιοχών της Ερίσου ξεκίνησε σήμερα το πρωί με κατεύθυνση την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς.

Κύριο αίτημα των κατοίκων οι άμεσες ενέργειες για τη βελτίωση του οδικού δικτύου των περιοχών Ένωση – Κομιτάτατα – Πύλαρος ως η μόνη εναλλακτική διαδρομή μετά το κλείσιμο του «Χάρακα» όπως επίσης και η εκτέλεση εργασιών στην περιοχή που θα επιτρέψουν  τους  καλοκαιρινούς μήνες να υπάρχει διέλευση μονής κατεύθυνσης  από τον οδικό άξονα του «Χάρακα»

Δείτε στο παρακάτω VIDEO αποσπάσματα από τη διαμαρτυρία έξω από το χώρο της Π.Ε. στο Αργοστόλι καθώς επίσης και τη συζήτηση που ακολούθησε με αντιπροσωπεία κατοίκων στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Σ. Κουρή.

Με συνθήματα όπως «οι εκλογές έρχονται, η Έρισσος φεύγει» οι Ρισιάνοι διαμαρτύρονται έξω από την ΠΕDSC 0057

Το Ψήφισμα της Κίνησης Πολιτών Ερίσου

Μετά το κλείσιμο του επαρχιακού δρόμου 25(Αργοστόλι- Φισκάρδο) λόγω εργασιών στην περιοχή του Χάρακα, και τις νέες συνθήκες που οι πρόσφατοι σεισμοί δημιούργησαν στο σεισμό αυτού του δρόμου, έγινε ακόμη πιο δύσκολη η επικοινωνία της Ερίσου με το υπόλοιπο νησί. Τώρα πια η μετάβαση στο Αργοστόλι(μία τόσο αναγκαία και συχνή για τους κατοίκους της Ερίσου διαδρομή) έχει γίνει μία Οδύσσεια μέσα σε δύσκολες συνθήκες ιδιαίτερα τον χειμώνα.

Εμείς λοιπόν, οι πολίτες της Ερίσου, που υπογράφουμε πιο κάτω, που ζούμε και εργαζόμαστε σ αυτόν τον υπέροχο αλλά δυσπρόσιτο τόπο διαμαρτυρόμαστε :

  •          Γιατί οι αρμόδιοι φορείς του νησιού και συγκεκριμένα ο κ. Αντιπεριφερειάρχης δεν έκαναν καμία προσπάθεια ακόμη για να βελτιώσουν τον δρόμο Ένωση- Κομιτάτα- Πύλαρος, τη μόνη εναλλακτική διαδρομή, μετά το κλείσιμο του δρόμου του Χάρακα, που μας συνδέει με το υπόλοιπο νησί, παρά τις υποσχέσεις που μας εδόθησαν από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη στην συγκέντρωση των Αντυπάτων τον Νοέμβριο του 2013.
  •          Γιατί δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση για το μέλλον του δρόμου του Χάρακα, μετά τα νέα δεδομένα που δημιούργησαν οι πρόσφατοι σεισμοί στο νησί μας, παρά το ότι ο δρόμος αυτός είναι ζωτικής σημασίας όχι μόνο για την καθημερινή μας ζωή, αλλά και για την τουριστική βιομηχανία του νησιού μας.

Επειδή, ως άγρια φορολογούμενοι πολίτες, δικαιούμαστε να ζούμε και να επιχειρούμε στον τόπο μας κάτω από γενικά αποδεκτές συνθήκες, γι’ αυτό απαιτούμε:

  1.        Να ληφθούν αμέσως όλα εκείνα τα μέτρα που θα κάνουν το δρόμο Ένωσης- Κομιτάτων- Πυλάρου ασφαλή τόσο για μας τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες του νησιού μας κατά την τουριστική περίοδο, που πολύ σύντομα αρχίζει.
  2.        Να επιστρωθεί με άσφαλτο το μικρό κομμάτι  του δρόμου από το Καλόν Όρος, που έχει απομείνει, ώστε ο δρόμος αυτός(παρά τις δυσκολίες του) ν’ αποτελέσει μία ακόμη εναλλακτική διαδρομή, τουλάχιστον για τους μήνες αιχμής.
  3.        Παράλληλα με τα πιο πάνω μέτρα:
  •          Να εξεταστεί το ενδεχόμενο προσωρινής διάνοιξης του δρόμου του Χάρακα για τους φετινούς καλοκαιρινούς μήνες.
  •          Να επισπευσθούν οι διαδικασίες για τις απαραίτητες αλλαγές, στη μελέτη της γέφυρας του Χάρακα, ώστε το έργο να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν και να ολοκληρωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα, πριν μαραζώσουν η Άσσος, το Φισκάρδο, η Έρισος και τελικά η Κεφαλονιά.

Επειδή «οι καιροί ου μενετοί» να γνωρίζετε ότι εμείς, οι πολίτες της Ερίσου είμαστε αποφασισμένοι να παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς την υλοποίηση εκ μέρους σας όσων απαιτούνται για το οδικό δίκτυο της Ερίσου.

Έρισος, 10-3-2014

https://youtu.be/BJFcUBSNufY

Επιμέλεια : Χρήστος Λαμπράκης - Μαρία Κουρκουμέλη

DSC 0051DSC 0056DSC 0058DSC 0063DSC 0065DSC 0067DSC 0068DSC 0069DSC 0070DSC 0072DSC 0073DSC 0074DSC 0075DSC 0076DSC 0077DSC 0080DSC 0081DSC 0082DSC 0084




00 inkefalonia general ad 300X250