Σοφία Αράβου Παπαδάτου: "Ας συγχαρούμε τους Κεφαλονίτες μηχανικούς"

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014 07:38

Σοφία Αράβου Παπαδάτου: "Ας συγχαρούμε τους Κεφαλονίτες μηχανικούς"

Θα ήταν ατόπημα και παράλειψη να μην συγχαρούμε τους Κεφαλονίτες Μηχανικούς, που συνέβαλαν ώστε να μην θρηνήσουμε θύματα, μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που ζήσαμε στο νησί μας. Σεισμοί πρωτόγνωρης εδαφικής επιτάχυνσης, ιδιαίτερα στο Ληξούρι, όπως επίσημα και επιστημονικά ενημερωθήκαμε. Σε άλλες περιοχές, πιθανότατα, τέτοιοι σεισμοί θα είχαν προκαλέσει πολλούς θανάτους.

Παίρνω την πρωτοβουλία να τους συγχαρώ εκ μέρους όλων των Επαγγελματιών της Υγείας και πιστεύω ότι δεν έχουν αντίρρηση. Τους συγχαίρω εκ μέρους των Γιατρών, των Οδοντιάτρων, των Ψυχολόγων, των Νοσηλευτών, των Φυσικοθεραπευτών κ.α. για τη διαφύλαξη του ύψιστου αγαθού της Ζωής που εξασφάλισαν σε όλους μας.
Θεωρώ ότι κατέκτησαν ένα παγκόσμιο Brandname. Θα μιλάμε πλέον για Μηχανικούς Κεφαλονιάς, όπως λέμε τεχνίτες της πέτρας από τη Λάμπεια και την Πυρσόγιαννη, αργυροχρυσοχόοι των Ιωαννίνων κ.α Τεχνίτες που συνυπήρχαν με μηχανικούς και καλλιτέχνες στο ρεύμα Bauhaus της προπολεμικής Γερμανίας.


Μαζί με τους μηχανικούς της Κεφαλονιάς, που είναι οι πρωταγωνιστές των ημερών, αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους γονείς που σπουδάζουν παιδιά στη χώρα που λέγεται Ελλάδα, με όλα τα θετικά και τα αρνητικά της.

Αξίζουν συγχαρητήρια και στους δασκάλους τους, όλων των βαθμίδων, για ό,τι τους δίδαξαν από γνώση και αξίες, που τους έφτασαν σήμερα να δρέψουν δάφνες.

Ας γίνουν οι Μηχανικοί Κεφαλονιάς, ο επικεφαλής πυρσός προς την Ευρώπη, και όλοι θα είμαστε μαζί τους. Ας γίνουν το δυνατό παράδειγμα ότι η Ελλάδα έχει Βαριά Βιομηχανία, που λέγεται Παιδεία, με όλα τα λεπτομερειακά θετικά και αρνητικά του χώρου.


Αυτή η δάδα της Ζωής και της Υγείας, που συνδέεται με όλα: την Κατοικία, την Πόλη, τη Διατροφή, την Εργασία, τον Πολιτισμό, να φέξει στον κόσμο, που βλέπει την Ελλάδα να γονατίζει από λιτότητα και ανεργία.

ΤΩΡΑ να αποκαταστήσουμε το Ληξούρι και τους σεισμοπαθείς

ΤΩΡΑ να φτιάξουμε πάλι τα νησιά μας

ΤΩΡΑ πριν φύγουν τέτοια παιδιά που με μύριους κόπους, δικούς τους και δικούς μας, όλοι
μας φτιάξαμε.




00 inkefalonia general ad 300X250