Συνελήφθη ο εκδότης Γιώργος Κουρής

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014 14:20

Συνελήφθη ο εκδότης Γιώργος Κουρής

Συνελήφθη από την Ασφάλεια για χρέη προς το Δημόσιο ο εκδότης Γιώργος Κουρής. Ο κ. Κουρής κρατείται στον έβδομο όροφο της ΓΑΔΑ.

Τον Μάρτιο του 2013 ο εκδότης Γιώργος Κουρής και ο γιος του Ανδρέας είχαν κριθεί προφυλακιστέοι για το αδίκημα της μη καταβολής φόρου μισθωτών υπηρεσιών του τηλεοπτικού σταθμού ALTER για το διάστημα 1 Φεβρουαρίου 2011 – 30 Σεπτεμβρίου 2011, συνολικού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Στην απολογία τους, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι δεν ασκούσαν διοίκηση στον τηλεοπτικό σταθμό αφού, όπως φέρονται να ανέφεραν, δεν ήταν καν εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. Οι ίδιοι φέρονται να επέδειξαν τον Κώστα Γιαννίκο ως εκείνον που έπαιρνε τις αποφάσεις. Οι ισχυρισμοί τους, ωστόσο, δεν κατάφεραν να πείσουν την ανακρίτρια και τον αρμόδιο εισαγγελέα, που αποφάσισαν την προφυλάκισή τους.

Χρέη προς το ΙΚΑ, έκδοση πλαστών τιμολογίων

Οσον αφορά τον Γιώργο Κουρή, είχαν προηγηθεί δύο αποφάσεις, μία καταδικαστική και μία αθωωτική, για χρέη προς το ΙΚΑ. Σε βάρος του πρώην εκδότη της «Αυριανής», Γιώργου Κουρή, του γιου του Ανδρέα, πρώην αντιπροέδρου του Alter, και των υπόλοιπων νόμιμων εκπροσώπων και βασικών μετόχων του τηλεοπτικού σταθμού και τριών εταιρειών που συνδέονται με το κανάλι έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και για έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ