Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα Μητροπολίτου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013 07:41

Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα Μητροπολίτου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣΠ Ρ Ω Τ Ο Χ Ρ Ο Ν Ι Α Τ Ι Κ ΟΕΟΡΤΙΟΝ ΜΗΝΥΜΑΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣΚ.κ. Σ Π Υ Ρ Ι Δ Ω Ν Ο Σ Χρόνια Πολλά αδελφοί μουΧαρούμενο και ευτυχισμένο το νέον έτος 2014 Αντηχούν συνέχεια στα αυτιά μας οι ευχές που ακούμε αυτές τις άγιες ημέρες των εορτών της Θεοφανείας του Κυρίου και Θεού μας, Ιησού Χριστού και του νέου έτους. «Χρόνια πολλά», «Καλή χρονιά»,«ευλογημένη χρονιά», «χαρούμενο κι ευτυχισμένο το νέο έτος».

Δεχόμαστε τις ευχές, ευχαριστούμε και τις επαναλαμβάνουμε ευχόμενοι κι εμείς. Δεν γνωρίζω όμως, αν πιστεύουμε σ' αυτές τις ευχές.

Εφέτος, ζούμε σε ιδιαίτερα σκοτεινές και ταραγμένες ημέρες, βλέπουμε γύρω μας απλωμένες την αβεβαιότητα, την ανησυχία, την φοβία, την ταραχή των συνανθρώπων μας και εκφράζουμε αμφιβολία για την επαλήθευση των ευχών.

Δυσχερής οικονομική κατάσταση, φτώχεια δυσβάστακτη, στέρηση και των αναγκαίων αγαθών, ασθένειες πολλές και επικίνδυνες, οικογενειακή δυσαρμονία και τόσα άλλα δεν αφήνουν μέσα μας να μένει η γαλήνη και η αισιοδοξία.

Από το άλλο μέρος η οδύνη που φέρει ο παραστρατημένος βίος, η ζωή χωρίς Χριστό, η ζωή της πολυμόρφου και εκτεταμένης αμαρτίας, ιδιαιτέρως αφαιρούν την ειρήνη και τη χαρά.

Έτσι, πολλοί θα διερωτηθούν και αναλόγως θα σχολιάσουν ερωτηματικώς: «Μα είναι δυνατόν σ' αυτήν την δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία περιήλθαμε ή μας οδήγησαν οι ισχυροί της γης, τα σκοτεινά κέντρα τα οποία διασαλεύουν την ειρήνη και την γαλήνη των λαών, είναι δυνατόν ο νέος χρόνος να είναι ευλογημένος, ειρηνικός, χαρούμενος και γαλήνιος;».

Με όλα αυτά που υπάρχουν, δυστυχώς, πως το νέο έτος είναι δυνατόν να είναι ευλογημένο, ειρηνικό, χαρούμενο κι ευτυχισμένο;

Και όμως ΕΙΝΑΙ, αδελφοί μου! Όταν ο Χριστός βασιλεύει στις καρδιές μας, όταν Εκείνος είναι το όντως στήριγμά μας, η ελπίδα μας και η απαντοχή μας, τότε το ελάχιστο γίνεται πολύ και το πολύ υπερπερισσεύον!

Καιρός, λοιπόν, για επιστροφή στο σπίτι του Πατέρα, για επαναπροσδιορισμό της σχέσεως μας με τον Θεόν Πατέρα μας και επανασύνδεση με το σωστικό μήνυμα της Εκκλησίας μας. Καιρός μετανοίας και εξομολογήσεως και προσελεύσεως στο Άγιον Ποτήριον της Ζωής, ίνα γενώμεθα κοινωνοί θείας φύσεως και συμμέτοχοι της Βασιλείας Του. Μόνον τότε ο Νέος Χρόνος θα είναι ειρηνικός, ευτυχισμένος και πλούσιος δωρεών.
Ευλογημένος, λοιπόν, ο νέος χρόνος.Το 2014, ας είναι γεμάτο Χριστόν, αγιοπατερική πορεία, εκκλησιαστική συνείδησιν και θυσιαστικήν αγάπην.

Το μήνυμα αυτό μαζύ με τον ασπασμόν της αγάπης, απευθύνω από τον Ιστορικόν Αποστολικόν θρόνον της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας και επευλογώ πατρικώς όλους, τους εν τη νήσω κατοικούντας, τους εν τη ξένη και διασπορά διαβιούντας και τους ναυτικούς Κεφαλλήνας αδελφούς μας, ευχόμενος εις όλους, πλουσίαν την χάριν και την ευλογίαν δια προσωπικήν και οικογενειακήν υγείαν, χαράν και ευτυχίαν.

Χρόνια Πολλά και ευλογημένα

Ο ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΣΑΣ
Ο ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ




00 inkefalonia general ad 300X250