Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Λευκάδα για την περίοδο των Χριστουγέννων

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013 12:19

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Λευκάδα για την περίοδο των Χριστουγέννων

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας να ισχύσουν σταδιακά σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Λευκάδα για την περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.Στόχος είναι η ασφάλεια των οδηγών και των πεζών, η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και η ομαλή κυκλοφορία στον εμπορικό ιστό των νησιών. .

Με στόχο μια αναίμακτη εορταστική περίοδο οι υπηρεσίες τροχαίας στα νησιά του Ιονίου, πρόκειται να εφαρμόσουν συγκεκριμένο σχεδιασμό κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, τροχονομικής αστυνόμευσης.

Η όλη προσπάθεια συντονίζεται από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Κερκύρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Λευκάδας, σύμφωνα και με τις γενικότερες κατευθύνσεις του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. (Σχετικό το από 16.12.2013 Δελτίο Τύπου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας)

Το σύνολο των μέτρων που θα εφαρμοστούν έχει ως στόχο την πλήρη δραστηριοποίηση των αστυνομικών και μέσων των Υπηρεσιών Τροχαίας, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του εμπορικού ιστού των νησιών σε περιβάλλον οδηγικής ασφάλειας τόσο για τους οδηγούς όσο και για τους πεζούς.

Βασικοί πυλώνες του σχεδιασμού αποτελούν :
• Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής
• Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, κυρίως στα κεντρικά σημεία των πόλεων
• Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί κ.λπ.)
• Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα Τροχαίας, σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις
• Διενέργεια ελέγχων από συνεργεία της Τροχαίας, ιδιαίτερα για τη βεβαίωση παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων (μέθη, ταχύτητα, αντικανονικό προσπέρασμα)

Από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ιονίων Νήσων επισημαίνεται η σπουδαιότητα του σεβασμού των κανόνων οδηγικής συμπεριφοράς καθώς η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι ο μοναδικός και αδιαπραγμάτευτος στόχος όλων των ενεργειών μας.