Δήλωση υποψήφιας ΠΑΣΟΚ Πόπης Αραβαντινού για τις εκλογές

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 21 Απριλίου 2012 15:01

Δήλωση υποψήφιας ΠΑΣΟΚ Πόπης Αραβαντινού για τις εκλογές

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες Η πατρίδα μας βρίσκεται εν μέσω κρίσης. Οι εκλογές της 6ης Μαΐου είναι οι πιο κρίσιμες της μεταπολιτευτικής περιόδου. Η πατρίδα μας και ο λαός βρίσκεται σε δεινή κατάσταση. Η ανεργία καλπάζει σε ποσοστά πάνω από το 20% ενώ όσοι εργάζονται δεν βλέπουν του κόπου τους το αντίκρισμα.

Πρέπει ως Π.Α.ΣΟ.Κ πρώτα και πάνω από όλα να δηλώσουμε απερίφραστα ότι για τη κατάσταση αυτή έχουμε σημαντικό μερίδιο ευθύνης. Το βάρος της ευθύνης που μας αναλογεί το έχει αναλάβει πρώτος από όλα τα στελέχη του κινήματος μας ο αρχηγός του Π.Α.ΣΟ.Κ ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η μεγάλη Δημοκρατική παράταξη στέκεται σήμερα υπεύθυνα και κοιτάζοντας τον λαό στα μάτια περιγράφει με ειλικρίνεια , μακριά από τα λάθη του παρελθόντος , την πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε για την οριστική έξοδο της πατρίδας μας από την κρίση.

Ο λαός μας απέναντι στην στάση ευθύνης και στις ικανότητες του Ευάγγελου Βενιζέλου δείχνει καθημερινά και περισσότερο την εμπιστοσύνη του.

Ο λαός μας βλέπει ότι το βλέμμα του Προέδρου μας είναι στραμμένο στις επόμενες γενιές, στο μέλλον της χώρας μας, σε αντίθεση με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας που το βλέμμα του είναι σταθερά στραμμένο στα αποτελέσματα από τις επόμενες εκλογές.

Αντιλαμβανόμαστε ότι διακατέχεται από το άγχος της διατήρησης της αρχηγίας στην Νέα Δημοκρατία την επόμενη μέρα των εκλογών, όμως αυτό δεν είναι στάση ευθύνης.

Αντιλαμβανόμαστε ότι το άγχος αυτό τελευταία τον έχει οδηγήσει σε κινήσεις πανικού.

Πως αλλιώς μπορεί να ερμηνεύσει κανείς την επαναφορά στα ψηφοδέλτια του κόμματος του των «σεμνών και ταπεινών» πρωταγωνιστών του σκανδάλου του Βατοπεδίου στην τελευταία διακυβέρνηση της χώρας από το κόμμα του τους οποίους ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής είχε βγάλει έξω από τα ψηφοδέλτιά της Νέας Δημοκρατίας στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση.

Πως αλλιώς μπορεί να ερμηνεύσει κανείς την επαναφορά και μάλιστα την τελευταία στιγμή, στα ψηφοδέλτια του κόμματος του, τον εκ Κιλκίς « Εφιάλτη» της παράταξής του !!!!

Προχωράμε μπροστά μαζί με την μεγάλη Δημοκρατική παράταξη και τον Πρόεδρό της, που το μόνο του μέλημα είναι πως θα κυβερνηθεί σωστά η πατρίδα μας ώστε να μην πάνε χαμένες οι θυσίες που κάναμε μέχρι σήμερα.

Προχωράμε μπροστά μαζί με τον Βαγγέλη Βενιζέλο που έχει την ειλικρίνεια, τις ικανότητες αλλά και τις εμπειρίες , έχοντας περάσει επιτυχώς τις δοκιμασίες των σκληρών Ευρωπαϊκών διαπραγματεύσεων , για να βγει η πατρίδα μας από την κρίση.

Προχωράμε μπροστά μαζί με τον Βαγγέλη Βενιζέλο που διαπνέεται από την κουλτούρα των συνεργασιών για αυτό και θα είναι ο αυριανός Πρωθυπουργός της χώρας μας.

Αφήνουμε πίσω την πολιτική του κ. Σαμαρά ο οποίος χωρίς καμία αίσθηση της πραγματικότητας διακατέχεται από την αλαζονεία της αυτοδύναμης διακυβέρνησης !!!

Αφήνουμε πίσω την πολιτική των ασαφών εξαγγελιών του κ. Σαμαρά που μοιράζει ακάλυπτες επιταγές.

Αφήνουμε πίσω την πολιτική του ανεύθυνου λαϊκισμού του κ. Σαμαρά ο οποίος ακόμη δεν έχει αναλάβει την ευθύνη του για τον κατήφορο της οικονομίας της Πατρίδας μας κατά την περίοδο που και ο ίδιος κυβερνούσε τη χώρα.

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες

Δεν είμαι τίποτα άλλο παρά ένας απλός άνθρωπος της καθημερινότητας που στη ζωή μου δίνω την μάχη της επιβίωσης.

Από εννέα ετών, μετά τον επαναπατρισμό της οικογένειάς μου από το Μόντρεαλ του Καναδά, ζω και εργάζομαι στα νησιά μας.

Έρχομαι μέσα από δοκιμασίες και δουλειά. Δεν έχω τίτλους βαρύγδουπους. Έχω ένσημα από τον στοίβο της ζωής, από το στοίβο της βιοπάλης. Έχω ένσημα γνήσια.

Δέχθηκα την τιμητική πρόσκληση για συμμετοχή στην εκλογική μάχη γιατί σε όλη μου την ζωή έμαθα να αγωνίζομαι όπως χιλιάδες άλλοι άνθρωποι των νησιών μας, με τους οποίους μοιράζομαι τις ίδιες αγωνίες για το μέλλον των παιδιών μας και του τόπου μας.

Λειτουργώ συλλογικά. Συλλογικές είναι οι δραστηριότητες μου στη Δημοτική Οργάνωση του κινήματός στην Παλική, στην οποία έχω την τιμή να είμαι γραμματέας, όπως συλλογικές είναι οι δραστηριότητες μου σε πολιτιστικούς συλλόγους, εκκλησιαστικές επιτροπές κ.α.

Με εμπνέει η συλλογικότητα και ο εθελοντισμός για αυτό και υπήρξα ιδρυτικό μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Παλικής.

Ανιδιοτελής είναι η προσφορά μου στην παράταξη μου όλα αυτά τα χρόνια.

Ανιδιοτελής είναι και η προσπάθεια που κάνω σήμερα για να βρεθεί η μεγάλη δημοκρατική παράταξη στη θέση που της αξίζει.

Ανιδιοτελώς, με αγάπη για την μεγάλη δημοκρατική παράταξη που υπηρετώ και με ταπεινότητα για αυτό που διεκδικώ, ζητώ την στήριξη σας σε αυτή την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση.

Τώρα είναι η ώρα της υπεύθυνης απόφασης.

Για την ανάπτυξη της οικονομίας της πατρίδας μας.

Για την ανάπτυξη των νησιών μας.

Υποψήφια Βουλευτής Π.Α.ΣΟ.Κ Κεφαλληνίας κ Ιθάκης

ΠΟΠΗ ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΥ