Υγιεινή διατροφή και πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας στο επίκεντρο ενημερωτικής δράσης στο Ληξούρι

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2026 12:46

Υγιεινή διατροφή και πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας στο επίκεντρο ενημερωτικής δράσης στο Ληξούρι

Ενημερωτική δράση για την υγιεινή διατροφή και την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας στο Β' Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική εκδήλωση με θέμα Συζήτηση για τη διατροφή με παιδιά: « Προώθηση της υγιεινής διατροφής και πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας» πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουνίου του 2026 στο Β' Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου, με τη συνεργασία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Συλλόγου Ατόμων με Διαβήτη και Φίλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης «Στάση Ζωής», στην οποία συμμετείχε και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Στόχος της δράσης ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με τη σημασία της ισορροπημένης διατροφής, την αξία της καθημερινής φυσικής δραστηριότητας και την υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών από μικρή ηλικία, συμβάλλοντας στην πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας και στη διατήρηση της καλής υγείας. Ομιλητές στην εν λόγω εκδήλωση ήταν ο Δρ. Χ. Τριανταφύλλου, Υπεύθυνος Έργου (Ποιότητα Φροντίδας), Γραφείο Ποιότητας Φροντίδας και Ασφάλειας Ασθενών του ΠΟΥ στην Αθήνα, παρουσίασε το θέμα: Η προσέγγιση του ΠΟΥ για την υγεία και την ευημερία των παιδιών και η διαιτολόγος/διατροφολόγος κ.Ε. Σολωμού με τρόπο απλό και κατανοητό παρουσίασε το θέμα: «Υγιεινό ξεκίνημα, ενεργό μέλλον».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, όπου συμμετείχαν επίσης το Α' Δημοτικό σχολείο Ληξουρίου καθώς και το Δημοτικό σχολείο Αγίας Θέκλης, αναπτύχθηκε ένας ζωντανός διάλογος με τα παιδιά, τα οποία συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εξέφρασαν απορίες και μοιράστηκαν τις δικές τους εμπειρίες γύρω από τις διατροφικές τους συνήθειες. Μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες και παραδείγματα της καθημερινότητας, αναδείχθηκαν η σημασία της μεσογειακής διατροφής, της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών, καθώς και του περιορισμού τροφίμων υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη και λιπαρά.

Στο πλαίσιο της δράσης, η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Ιονίων Νήσων προσέφερε φρέσκα φρούτα στους μαθητές, ενισχύοντας έμπρακτα το μήνυμα της υγιεινής διατροφής και της αξίας της κατανάλωσης τοπικών και ποιοτικών προϊόντων. Η αντικατάσταση ανθυγιεινών σνακ με φρέσκα φρούτα δεν είναι απλώς μια διατροφική επιλογή, αλλά μια επένδυση στην υγεία των παιδιών μας. Οι διοργανωτές τόνισαν ότι η πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις της δημόσιας υγείας και ότι η εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα διατροφής μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στη διαμόρφωση ενός υγιέστερου μέλλοντος.

Ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, κ.Ν.Αραβαντινος δήλωσε ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να βρίσκεται διαρκώς δίπλα στους πολίτες και στους συλλογικούς φορείς που εργάζονται για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των παιδιών μας σε τόσο σημαντικά ζητήματα, όπως η παιδική παχυσαρκία. Μέσα από συνεργασίες και κοινές δράσεις μπορούμε να συμβάλουμε ουσιαστικά στη διαμόρφωση υγιών συνηθειών και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των νέων γενεών».

diavitisdiavitis3

Νέα σελίδα του INKEFALONIA.GR στο Facebook.

Ακολούθησε το InKefalonia στο Facebook ↗