Εκδήλωση μνήμης για την επέτειο των καταστροφικών σεισμών του 1953 - «60 χρόνια μετά, η Κεφαλονιά ζει και ελπίζει»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2013 11:31

Εκδήλωση μνήμης για την επέτειο των καταστροφικών σεισμών του 1953  -  «60 χρόνια μετά,  η Κεφαλονιά ζει και ελπίζει»

Εξήντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τους καταστροφικούς σεισμούς του 1953 και με αφορμή αυτό τραγικό συμβάν, τελέστηκε χθες μέσα σε έντονη συγκινησιακή φόρτιση, λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Σπυρίδωνα και δέηση υπέρ των θυμάτων του σεισμού στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Η εκδήλωση μνήμης πραγματοποιήθηκε από την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς και Ιθάκης σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας και το Δήμο Κεφαλονιάς και αξίζουν συγχαρητήρια στον αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Κουρή για την άρτια οργάνωση.

Η ιερά παράκληση τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Σπυρίδωνα , ενώ στην λιτανεία τους εικόνας συμμετείχαν τιμητικό άγημα του Πολεμικού Ναυτικού, το Τμήμα Εκκλησιαστικής Μουσικής της Κεφαλληνιακής Χορωδίας υπό την διεύθυνση του κ. Αγαθάγγελου Γεωργακάτου, η Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλονιάς υπό της διεύθυνση της κας Αλεξίας Μαρτσέλου, η Φιλαρμονική της ΚΕΔΗΚΕ «Διονύσης Λαυράγκας» υπό την διεύθυνση του κ. Βασίλη Περλικίδη, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Αργοστολίου και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Βαλσαμάτων «Ο Βάλσαμος» και Φραγκάτων ο «Μέρμηγκας».

Σ. Κουρής: «60 χρόνια μετά, η Κεφαλονιά ζει και ελπίζει»

«60 χρόνια μετά, η Κεφαλονιά ζει και ελπίζει» ήταν το μήνυμα του αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Κουρή, ο οποίος απένειμε τιμητικές πλακέτες στον Ναύαρχο του Πολεμικού Ναυτικού κ. Σπυρίδωνα Δημουλά ( ο κ. Δημουλάς ανταπέδωσε το δώρο με αναμνηστική πλακέτα στον Αντιπεριφερειάρχη) , στον Επιτετραμμένο της Σουηδικής Πρεσβείας Πρεσβευτή κ. Kάρλο Λάξο, στον εκπρόσωπος Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Νικόλαο Καραϊσκο.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης, ενώ ο Καθηγητής και θεατρολόγος κ. Ηλίας Τουμασάτος έκανε αναδρομή στις ημέρες εκείνες της ολοκληρωτικής καταστροφής για το νησί.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσε και η βουλευτής Κεφαλονιάς κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, η αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων κα Τζόγια Γρουζή, αλλά και εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής και σωμάτων ασφαλείας του νησιού.

https://www.youtube.com/watch?v=CgjsGmR5mIs




00 inkefalonia general ad 300X250