Ένα μπουκάλι πεταμένο στη θάλασσα, γεμάτο αναμνήσεις και τρυφερότητα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Ιουλίου 2013 07:58

Ένα μπουκάλι πεταμένο στη θάλασσα, γεμάτο αναμνήσεις και τρυφερότητα

Στη παραλία Λουτρό της Σάμης ( Κεφαλονιά ) την Πέμπτη το πρωί, δυο κοριτσάκια ( η Μία και η Λεωνή ) έκαναν το μπάνιο τους. Κολυμπώντας... στα ρηχά κάτι τους τράβηξε τη προσοχή! Ένα μπουκάλι πλαστικό επέπλεε στην ακτή. Το παίρνουν στα χέρια τους και βλέπουν πως κάτι είχε μέσα...Είχε μια φωτογραφία ενός ναύτη!!!

Ενός Εγγλέζου ναύτη που όπως έγραφε στο οπισθόφυλλο λεγόταν Wilkin Nuttal και

κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο υπηρετούσε στο υποβρύχιο Thorn, όπου και χάθηκε σε πολεμική επιχείρηση, μαζί με όλο το πλήρωμα Νοτιοδυτικά της Κεφαλονιάς τον Αύγουστο του 1941.

Εις μνήμη λοιπόν αυτού του ανθρώπου, κάποιος απόγονός του, συμπληρώνοντας στο οπισθόφυλλο γράφει..." έδωσε τη ζωή του για να ζούμε εμείς ελεύθεροι". Έκλεισε τη φωτογραφία μέσα σε ένα πλαστικό μπουκάλι και το πέταξε   στη θάλασσα. Ώσπου η θάλασσα... σαν να ήξερε, το έβγαλε στις ακτές της Κεφαλονιάς και το βρήκαν τα δυο κορίτσια.

Αμέσως τα κορίτσια μας ειδοποίησαν να φωτογραφήσουμε το σπουδαίο εύρημά τους. Πήγαμε μαζί τους στη παραλία που το βρήκαν και αφού πήραμε την άδεια από τους γονείς τους, τα φωτογραφήσαμε μαζί με τη φωτογραφία και το μπουκάλι.

Αριστερά η Λεωνή Δευτεραίου και Δεξιά η Μία Βαγγελάτου με τη φωτογραφία και το μπουκάλι που βρήκαν στη Παραλία του Λουτρού της Σάμης

Μας είπαν ότι θα επικοινωνήσουν με το άτομο που πέταξε το μπουκάλι στη θάλασσα, στο e-mail που αναγράφεται στο οπισθόφυλλο της φωτογραφίας και θα αποφασίσουν μαζί του τι θα κάνουν τη φωτογραφία. Μέχρι τότε την κρατούν καλά φυλαγμένη έτσι όπως αρμόζει σ' ένα τόσο σπουδαίο εύρημα.

Τάσος Καβαλλιεράτος.

http://www.vlahatasamis.gr

 

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250