Πετρίτσειο Γυμνάσιο Ληξουρίου: Συμμετοχή στο 2ο Μαθητικό Συνέδριο στην Πάτρα με θέμα: «Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 10:13

Πετρίτσειο Γυμνάσιο Ληξουρίου: Συμμετοχή στο 2ο Μαθητικό Συνέδριο στην Πάτρα με θέμα: «Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου»

Πετρίτσειο Γυμνάσιο Ληξουρίου

Το Πετρίτσειο Γυμνάσιο Ληξουρίου κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά συμμετέχει στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Πολιτιστικής Εκπαίδευσης με τίτλο: «Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου» με συντονιστικό φορέα: Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών. Το Σχολείο μας θα λάβει μέρος στο ομώνυμο 2ο Πανελλαδικό Μαθητικό Συνέδριο που θα διεξαχθεί στην Πάτρα τις 17, 18, 19 & 20 Απριλίου 2024.

Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου θα παρουσιάσουν δύο εργασίες με θέμα: «Κάθε κάστρο… μία ιστορία» και «Στου χορού τ’ αντάμωμα». Στόχος είναι η καλλιέργεια γνώσεων που σχετίζονται με την Τοπική Ιστορία, η ενίσχυση της επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης μεταξύ των μαθητών των σχολικών μονάδων που συμμετέχουν στο Δίκτυο, αλλά και η προβολή του νησιού μας για την πλούσια Ιστορία του και τη φυσική ομορφιά.

Η παρουσίαση των εργασιών θα γίνει το Σάββατο 20 Απριλίου και είναι δυνατή η παρακολούθησή τους διαδικτυακά, αφού συνδεθείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο περίπου 10:00-11:00 π.μ.:

https://www.youtube.com/channel/UC5vRcjqV-2l5XgURhn6uFVg

Ευχαριστούμε θερμά το ΚΤΕΛ Ν. Κεφαλληνίας, την ακτοπλοϊκή εταιρεία Levante Ferries, τα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς και το Ν. Ευαγγελάτο (Supermarket) για την οικονομική υποστήριξη που παρείχαν, επιτρέποντας έτσι τη δωρεάν μετακίνηση και διαμονή των μαθητών/τριών μας στο 2ο Μαθητικό Συνέδριο στην Πάτρα.

Οι υπεύθυνοι καθηγητές των προγραμμάτων:

Μουρελάτου Μαργαρίτα, Ρεμούντη Ευρώπη, Δεστούνη Αικατερίνη, Δρακονταειδή Αικατερίνη, Μεσσάρης Γεράσιμος, Αργυρόπουλος Γιάννης.

                                                                                                     Ο Διευθυντής

                                                                                               Μουρελάτος Κοσμάς

ΑΦΙΣΑ ΔΙΚΤΥΟΥ 1




00 inkefalonia general ad 300X250