Τα παιδιά ανακαλύπτουν τον κόσμο της Ρομπόλας στον Συνεταιρισμό της στα Ομαλά (photos + video)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2013 15:02

Τα παιδιά ανακαλύπτουν τον κόσμο της Ρομπόλας στον Συνεταιρισμό της στα Ομαλά (photos + video)

Τι πιο όμορφο να βλέπεις παιδιά να «αγκαλιάζουν» την αγροτική ιδέα και να βοηθούν με τον τρόπο τους στην παραγωγική διαδικασία. Η επίσκεψή μας στον Συνεταιρισμό της Ρομπόλας στα Ομαλά, μας έφερε μπροστά σε πολλές ευχάριστες εκπλήξεις. Πρώτα απ' όλα είδαμε τα παιδιά από τις τρεις τάξεις του δημοτικού σχολείου Ομαλών, να έχουν πάρει τα καρότσια και τα τσαπιά τους και να το έχουν ρίξει στο... φύτεμα! Κείμενο - εικόνες: Γιώργος Χαλαβαζής «Κάνουμε μία δεντροφύτευση από λεβάντα που την έχουμε πάρει σε συνεργασία με το ΤΕΙ Βιολογικής Γεωργίας και τα παιδιά μας βοηθούν στο φύτεμα» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Συνεταιρισμού της Ρομπόλας κ. Δημήτρης Προβολιασιάνος, ο οποίος ευγενικά προσφέρθηκε να μας ξεναγήσει στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού.

Όταν μπήκαμε στον Συνεταιρισμό είδαμε και άλλα παιδιά τούτη τη φορά από το δημοτικό σχολείο Ληξουρίου, να μαθαίνουν τα μυστικά της παραγωγής της Ρομπόλας από τους... καλύτερους.

Ο πρόεδρους του Συνεταιρισμού κ. Γεράσιμος Λάλης και ο διευθυντής κ. Κώστας Μπαζίγος μας ανέλυσαν τις δράσεις του Συνεταιρισμού.

«Εδώ στον Συνεταιρισμό της Ρομπόλας προσπαθούμε να αναπτύξουμε τις δραστηριότητες και να βοηθήσουμε τους παραγωγούς της Ρομπόλας και το νησί γενικότερα, χωρίς να ξεχνάμε και το κοινωνικό πρόσωπο που έχει ο Συνεταιρισμός και στα πλαίσια αυτά έχουμε και τις επισκέψεις από τα σχολεία στα οποία δείχνουμε την παραγωγική διαδικασία της Ρομπόλας» μας δήλωσε ο κ. Κώστας Μπαζίγος και συνέχισε: «Σήμερα είναι εδώ και το δημοτικό σχολείο «Αγίου Γερασίμου» Ομαλών, το οποίο μας βοηθάει στην φύτευση αρωματικών φυτών στο χώρο για να εμπλουτιστεί και να ομορφύνει ο χώρος, αλλά και τα παιδιά να μάθουν την χαρά που προσφέρει η επαφή με τη γη και να τα εντάξουμε στην φιλοσοφία του Συνεταιρισμού και πως βοηθάει ένας Συνεταιρισμός μία τοπική κοινωνία.

Με πολύ χαρά φιλοξενούμε και δεχόμαστε σχολεία από όλη την Κεφαλονιά και σήμερα έχουμε την τιμή να έχουμε μαζί μας το δημοτικό σχολείο Ληξουρίου με όλες του τις τάξεις τους καθηγητές και γονείς, στους οποίους κάνουμε την ξενάγηση και εξηγούμε την παραγωγική διαδικασία για την Ρομπόλα και τον Συνεταιρισμό. Τα παιδιά ενθουσιασμένα γίνονται πρεσβευτές της συνεταιριστικής ιδέας, αλλά και του αγροτικού κινήματος γενικότερα στον τόπο μας».

Ρομπόλα με ωρίμανση και παλαίωση σε δρύινα βαρέλια!

Ο κ. Μπαζίγος, μας έδειξε και την ένα συσκευασία του περίφημου οίνου "San Gerasimo", ενώ όπως θα δείτε και στο βίντεο παρακάτω μας μίλησε και για την εμφιάλωση της Ρομπόλας που έχει ωριμάσει και παλαιώσει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και αξίζει τον κόπο να τη δοκιμάσετε.

Capture

Η όλη εντύπωσή μας από την επίσκεψή μας στον Συνεταιρισμό ήταν άριστη και μας την έκανε ακόμα πιο άριστη τα παιδιά που με χαρά ανακάλυπταν τον μαγικό κόσμο του οίνου και της Ρομπόλας.

Δείτε παρακάτω το βίντεο, από την εμφιάλωση, τον Κώστα Μπαζίγο να μιλάει για την παραγωγή της Ρομπόλας, αλλά και τα παιδιά να βοηθούν στο φύτεμα της λεβάντας.

https://www.youtube.com/watch?v=HtlvC5RUNMI

Rombola1

Rombola2

Rombola3

Rombola4

Rombola5

Rombola6

Rombola7

Rombola8

Rombola9

Rombola10

Rombola11

Rombola12

Rombola13

Rombola14

Rombola15

Rombola16

Ο πρόεδρος κ. Γεράσιμος Λάλης με τον Γενικό Γραμματέα του Συνεταιρισμού κ. Δημήτρη Προβολισιάνο

Rombola17

Rombola18

Rombola19

Rombola20

Rombola21

Rombola22

Rombola23

Ο Διευθυντής του Συνεταιρισμού κ. Κώστας Μπαζίγος με τον κ. Δημήτρη Προβολισιάνο

Rombola24

Rombola25

Rombola26

Rombola27

Rombola28

Rombola31

Η νέα συσκευασία του περίφημου "San Gerasimo"

Rombola29

Rombola30

Rombola32

Rombola33

Rombola34

Rombola35

Rombola36

Rombola37

Rombola38

Rombola39

Rombola40

Rombola41

Rombola42

Rombola43

Rombola44

Rombola45

Rombola46

Rombola47


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250