Ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς Αριστοτέλης Μπατιστάτος στον COSMOS 96,5

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024 14:12

Ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς Αριστοτέλης Μπατιστάτος στον COSMOS 96,5

O νέος Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης Αριστοτέλης Μπατιστάτος φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για τη σύνθεση της νέας Νομαρχιακής και τις πρωτοβουλίες που αναμένεται να αναλάβουν το επόμενο διάστημα.

Ο κος Μπατιστάτος αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν ώστε να είναι υποψήφιος και τόνισε ότι η πρώτη μάχη που έχει να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή των Ευρωεκλογών. Πιο συγκεκριμένα τόνισε: «Ξεκινάμε μια νέα εποχή, με νέα όργανα μετά το Συνέδριο για να δώσουμε μια σειρά από μάχες με πρώτο σταθμό αυτή των Ευρωεκλογών. Πρέπει να πούμε ότι οι Ευρωεκλογές  δεν είναι μια διαδικασία χαλαρής ψήφου, αλλά αντιθέτως είναι πολύ σημαντικές γιατί διακυβεύεται η σχέση της Ευρώπης με τον υπόλοιπο κόσμο.

Δεν ήταν επιβεβλημένη η συγκρότηση μιας νέα Νομαρχιακής Επιτροπής. Είχε οριστεί ότι θα υπάρξουν νέα όργανα. Η προηγούμενη Νομαρχιακή ήταν 3 χρόνια – όπως σε όλη την Ελλάδα - και αποφασίστηκε τώρα  να γίνουν τα καινούργια όργανα.

Έθεσα τον εαυτό μου στην διάθεση του κόμματος, μπήκα μπροστά γιατί έχουμε να δώσουμε μάχες, ο καθένας με τις δυνάμεις του, για να μπορέσουμε να αλλάξουμε την ροή των πραγμάτων μέσα στην κοινωνία. Έτσι αποφάσισα να είναι υποψήφιος. Βέβαια είμαι ικανοποιημένος από την προηγούμενη Νομαρχιακή, αλλά η κοινωνία δεν είναι ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα που φέραμε στις προηγούμενες εκλογές. Όλοι όμως έχουμε ένα μερίδιο ευθύνης, όσοι ανακατευτήκαμε παλιότερα με τα κοινά, γιατί « η ήττα δεν έχει μόνο έναν πατέρα, έχει πολλούς» και μέσα σε αυτούς βάζω και τον εαυτό μου».

Στόχοι και οράματα της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής

«Στη Νομαρχιακή είναι όλοι καινούργια πρόσωπα εκτός από εμένα και την αναπληρώτρια Γραμματέα Άννα Σταθοπούλου (υποψήφια στις εκλογές του 2019). Το πρώτο που θα κάνουμε είναι να βγάλουμε τον ΣΥΡΙΖΑ προς τα έξω, προς την κοινωνία, γι’ αυτό αποφασίστηκε οι συνεδριάσεις μας να μην γίνονται μόνο στο Αργοστόλι, αλλά παντού σε όλη την Κεφαλονιά και την Ιθάκη και να είναι ανοιχτές σε όλους (μέλη και φίλοι του κόμματος) ώστε να ακούγεται η φωνή των μελών. Αυτή την κατεύθυνση έχει δώσει και ο Πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης: εξωστρέφεια.

Από τις εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου τον Σεπτέμβριο τα μέλη της Νομαρχιακής αυξήθηκαν. Βέβαια ξέρετε ότι έχουμε υποστεί 2 διασπάσεις ως κόμμα και όπως καταλαβαίνετε είναι σεβαστό κάποιοι να μην συμφωνούν και να έχουν αποχωρήσει. Υπάρχουν όμως πολλοί που έχουν έρθει στο κόμμα.

Ξεκινάμε συναντήσεις με κοινωνικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς, με Επιμελητήρια και θα προγραμματιστούν πολλές ακόμα συναντήσεις ώστε να έρθουμε πιο κοντά στην κοινωνία και στα προβλήματά της.




00 inkefalonia general ad 300X250