Η Ιακωβάτειος βιβλιοθήκη Ληξουρίου, αρωγός στη δανειστική βιβλιοθήκη των Πουλάτων

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2024 09:27

Η Ιακωβάτειος βιβλιοθήκη Ληξουρίου, αρωγός στη δανειστική βιβλιοθήκη των Πουλάτων

 Άμεση υπήρξε η ανταπόκριση της Ιακωβάτειου βιβλιοθήκης Ληξουρίου στην πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πουλάτων «Το Αγκαλάκι» και απέστειλε ένα σημαντικό αριθμό βιβλίων για την ενίσχυση της δανειστικής βιβλιοθήκης του χωριού μας.

Στην επιστολή που απέστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου προς την Ιακωβάτειο βιβλιοθήκη, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την δωρεά των βιβλίων και τόνισε πως η ενέργεια αυτή αποδεικνύει για ακόμη μία φορά τον σπουδαίο ρόλο που η Ιακωβάτειος διαδραματίζει  στα πολιτιστικά, και όχι μόνο, δρώμενα του νησιού μας. Ταυτόχρονα εξέφρασε την ελπίδα ότι η συνεργασία που εγκαινίασαν οι δύο βιβλιοθήκες θα έχει ανάλογη συνέχεια προς την κατεύθυνση της περαιτέρω ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας και της πνευματικής εν γένει καλλιέργειας.

Τα βιβλία της συγκεκριμένης δωρεάς, καθώς και όσα έχουν συγκεντρωθεί το τελευταίο διάστημα από ιδιώτες, θα καταγραφούν στο ηλεκτρονικό αρχείο της βιβλιοθήκης, θα κατηγοριοποιηθούν ανά θεματική ενότητα και σύντομα θα είναι διαθέσιμα στο αναγνωστικό κοινό των Πουλάτων και της ευρύτερης περιοχής.

Η βιβλιοθήκη του χωριού μας μεγαλώνει λοιπόν! Ωστόσο η προσπάθεια εμπλουτισμού της συνεχίζεται και για το λόγο αυτό, όσοι ιδιώτες ή φορείς θέλουν και μπορούν να προσφέρουν βιβλία από την προσωπική τους συλλογή, μπορούν να επικοινωνήσουν με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού «Το Αγκαλάκι» ή να αποστείλουν μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ώστε να συζητηθούν οι λεπτομέρειες της δωρεάς τους.

Πηγή: poulatakefalonias.gr




00 inkefalonia general ad 300X250